Tanklara yerli mühimmat geliyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için milli kaynaklarla yeni tank mühimmatı üretildi.

Haberler 09.04.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) kullanm için yeni yerli tank mühimmat üretildiini açklad. Milli kaynaklarla üretilen 120 milimetre HE-T tank topu mühimmat, açktaki ve bir mevzinin arkasndaki hedeflerin vurulmasnda büyük etkiye sahip. Yerli imkanlarla üretilen tank topu mühimmatnn test atlar baaryla tamamland, yl içinde 3 bin yeni mühimmat TSKye teslim edilecek.

Etkili ve caydrc sava araçlar arasnda yer alan tanklar, daha önce harekat konseptinde sadece zrhl hedeflere kar kullanlyordu. Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu da imdiye kadar bu amaca yönelik zrh delicili tank mühimmat üretiyordu.

Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlarnda deien hedef konseptine kar MKE Kurumu, öz kaynaklaryla yapt yeni Ar-Ge projesi hazrlad. Proje üzerindeki bir yllk çalmann ardndan MKE Kurumunca ilk defa 120 mm HE-T tank topu mühimmat üretilmeye baland.

Yeni mühimmat açkta ve sütre gerisindeki hedeflere kar büyük etkiye sahip. Mühimmat, tüm alt parçalaryla yerli ve milli olarak üretilecek.

- Bakan Canikli duyurdu

Yerli kaynaklarla yeni bir tank mühimmatnn üretiminin gerçekletirildii, Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli tarafndan duyuruldu.

Canikli, sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, 120 mm HE-T tank topu mühimmatnn atl testlerinin baarl ekilde gerçekletirildiini belirtti.

Canikli, mühimmatn sertifikasyon ve at cetvel çkarlmas çalmalarnn devam ettiini kaydederek, 120 mm HE-T tank topu mühimmat için 2018 yl ikinci yarsnda seri üretime balanacak ve bu yl içinde TSKye 3 bin adet teslimat yaplacaktr. lk defa yaplacak bu üretimle ordumuzun harekat srasnda ihtiyaç duyduu ancak yurt dndan ithalatnda zorluk olan 120 mm HE-T tank topu mühimmat yerli olarak salanabilecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git