"Tarih dizilerden öğrenilmez"

Oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, "Hep şunu söylerim, tarih dizilerden öğrenilmez, mutlaka kitap okunması gerekir. Bizim de içinde bulunduğumuz projeler, diziler, kışkırtıcı bir etki yapıyor. Buradan yola çıkarak gençlerimizin tarih kitaplarına, tarihi romanlara yöneldiğini görüyorum"

Haberler 07.10.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRT 1 ekranlarnda yaynlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Tahsin Paa karakterini canlandran oyuncu ve yazar Bahadr Yeniehirliolu, Diyarbakr 7. Kitap Fuarnda okurlaryla bir araya geldi, kitaplarn imzalad.

Fuarda kitapseverlerle söyleide buluan Yeniehirliolu, daha sonra kendisine ayrlan stantta kitaplarn imzalad, fotoraf çektirdi. Yeniehirliolu, burada yapt açklamada, fuara katlmann mutluluunu yaadn belirtti. Kitap fuarnn Diyarbakr adna sevindirici olduunu aktaran Yeniehirliolu, öyle devam etti:

DZLERDEN ÖRENLEMEZ

Bugün sevgili dostlarmzla söyleimizi yaptk. Bir hayli de kalabalkt. Saatlerdir imza atyorum. Kendi adma ve edebiyat adna çok mutluyum. Kitap fuarlar bu açdan çok önemli. Okurlarmzla bir araya geliyoruz, göz göze temas kuruyoruz, sohbet ediyoruz, kitaplarn imzalyoruz. Dostluun, kardeliin ve muhabbetin gelitirilmesi açsndan kitap fuarlar çok önemli. Ben de Diyarbakrda bu fuarda olduum için çok mutluyum.

Kitap okumann önemine dikkati çeken Yeniehirliolu, unlar kaydetti:

Hep unu söylerim, tarih dizilerden örenilmez, mutlaka kitap okunmas gerekir. Bizim de içinde bulunduumuz projeler, diziler kkrtc bir etki yapyor. Buradan yola çkarak gençlerimizin tarih kitaplarna, tarihi romanlara yöneldiini görüyorum. Gençliin kitap fuarlarna ilgi ve alaka göstermeleri çok sevindirici. Diyarbakr bu açdan çok zenginlemi buldum. Her sene biraz daha geliiyor, her sene imza saatlerimiz biraz daha da uzuyor. Bu gençliimizin okuduunu, kendi tarihini, kadim kültürünü, deerlerini yeniden kefettiini gösteriyor. Bu Türkiyemiz açsndan da çok müthi bir zenginlik.

Ana Sayfaya Git