Tarih Kokan Şehirde Bahar Bereketi

Kavuştuğu huzurla turizmde atağa geçen Diyarbakır, ilkbaharla birlikte rotalarını Güneydoğu'ya çeviren yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.

Haberler 11.04.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolunun geleneksel konukseverlii ile misafirlerini arlayan Diyarbakr kültürel dokusuyla hayranlk uyandrrken, yerli ve yabanc turistlerin tercih ettii turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Zengin tarihi dokusuyla göz kamatran kadim kent Diyarbakrda, ilkbaharla ziyaretçi younluu yaanyor. Kenti ziyaret eden yerli ve yabanc turistler, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan surlar ile slamn 5. Harem-i erifi kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi, Ongözlü Köprü, peygamber makamlar ve sahabe kabirleri, Ziya Gökalp ve Cahit Stk Taranc müzeleri gibi tarihi ve turistik yerleri geziyor.

Diyarbakrn çehresi çok deimi

Sakaryann Kocaali Camiler ve Kuran Kurslar Federasyon Bakan Yüksel Özdemir, Medeniyet Projesi kapsamnda Gaziantep, anlurfa, Mardin ve Diyarbakr gezdiklerini söyledi.

Tur otobüsüyle geldiini ve ekipte bulunan 35 kiiyle ehri gezdiini aktaran Özdemir, Yaklak 10 yl önce de kente gelmitim. Diyarbakrn çehresi çok deimi. çok güzel gelimeler olmu. Devletimiz ve milletimiz sayesinde olmu. Diyarbakr tarih kokuyor. Yeni elden geçirilmi ve restore edilmi yerler, çok güzel hizmetler. diye konutu.

Diyarbakrdan çok mutlu bir ekilde ayrlacaklarn aktaran Özdemir, herkesi kenti görmeye davet etti.

Herkesi bekliyoruz

Hilton Garden Oteli Müdürü Selda Veske çiçek, ilkbaharn geliinin turizmde canllk oluturduunu ifade etti.

Kentin zor süreçlerden geçtiini söyleyen çiçek, Güven ve huzur ortam saladktan sonra turist younluu olutu. Gelenlerin kent ile ilgili bak açlar deiti. Artk çok rahat bir ekilde ehri gezebiliyorlar. Kentin keyfini çkaryorlar. Herkesi bekliyoruz. dedi.

çiçek, turlarn baladn, hem yerli hem de yabanc turistlerin kente youn ilgi gösterdiini kaydetti.

Diyarbakrn güzelliklerini görmek isteyen çok sayda ziyaretçinin bulunduunu aktaran çiçek, ilkbahar aylarnda verimli bir sezon geçirmeyi umduklarn, bu ay doluluk orannn yüzde 60 olduunu söyledi.

Turistler memnun

Norveçten gelen Jorgen Jenssen de kente bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, 5 gün boyunca Diyarbakr gezeceklerini kaydetti.

Norveçte öretmenlik yaptn belirten Jenssen, kentin çok zengin bir kültüre sahip olduunu aktard.

Jenssen, Kentin yemeklerine hayranm. nsanlar cana yakn scakkanl. nsanlar çok zengin ve eski kültürle karlaabiliyor. Burada olduum için çok mutluyum. Camileri, müzeleri, tarihi surlar, Ongözlü Köprüyü gezdik. Her yer çok güzel. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. ifadelerini kulland.

Ukraynal Deimante Jankunaite da Türkiyeye sekizinci kez geldiini, Diyarbakr ise ilk defa ziyaret ettiini anlatarak, kentten memnun kaldn dile getirdi.

Jankunaite, Neyi göreceim konusunda çok heyecanlym çünkü ben Türkiyedeki kültüre hayran biriyim. Seviyorum buray. Yöre kültürünü ilk defa göreceim. Burada olmaktan çok mutlu oldum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git