"Tarihi Bitlis gerçek kimliğine kavuşacak"

Belediyece uygulanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Bitlis Kalesi yakınlarındaki caddede 335 iş yerinin camekan ve vitrinleri değiştirildi, dış cephe giydirmeleri yapıldı

Haberler 17.11.2017 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Bitlis Belediyesince Sokak Salklatrma Projesi kapsamnda yürütülen çalmalarda sona gelindi.

Kentte Bitlis Kalesinin yaknndaki caddede yürütülen çalmalarla 335 i yerinin camekanlar ve vitrinleri deitirildi, d cephe giydirmeleri yapld.

Bitlis Valisi ve Belediye Bakan Vekili smail Ustaolu da caddede incelemede bulunarak yetkililerden bilgi ald.

Ustaolu, yapt açklamada, geldikleri ilk günden itibaren sürekli bu tarihi ehrin gerçek kimliine kavumas adna belediye olarak bir eyler yapmalar gerektiine vurgu yaptklarn söyledi.

lk defa Bitliste Sokak Salklatrmas Projesini hayata geçirdik. Yaklak 4 ay önce Ya Allah Bismillah diyerek ilk kazmamz vurmutuk. diyen Ustaolu, öyle devam etti:

Bu sürede 335 mülkün camekan ve vitrin deiiklikleri ile d cephe giydirme ile 730 metrelik caddemizde alt yap çalmas yaptk. Burada belli alanlar trafie açacaz. lk günden vurguladmz Kadim Kent Kimliine Kavuuyor Projesinin ilk sonuçlarn da bugün paylamann mutluluunu yayoruz.

BTLBSN TARH KML

Belediye teknik personeli ve yüklenici firmayla gece gündüz youn mesai harcayarak vatandan ve esnafn maduriyetini minimum düzeyde tutma noktasnda gayret gösterdikleri belirten Ustaolu, mutlu sona ulatklarn dile getirdi.

Kentte ilk örnek olan bu çalmay tarihi geçmii 7 bin yllara dayanan ve milattan önce yaplan görkemli ve ihtiaml Bitlis Kalesinin hemen yannda balattklarn anlatan Ustaolu, gelecek yl dier sokaklarda ve Feyzullah Ensari Türbesi Alan Canlandrma Projesi ile çalmalara devam edileceini kaydetti.

Ustaolu, Artk Bitlise gelen yabanc konuklara gururla göstereceimiz ve gezdireceimiz güzel bir sokamz hayata geçirdik. Belediyeciliin en güzel örneini bu çalmayla ortaya koyduk. Biraz sknt yaadk, ufak tefek maduriyetler oldu. Ama bundan sonra maduriyetlerin telafisi adna esnafmz ilerini daha salkl ortamda sürdürecek. Devamnda yapacamz projelerle tarihi Bitlis gerçek kimliine kavuacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git