Tarihi çarşı yenileniyor

Mardin Büyükşehir Belediyesince, yapılan çalışmalar kapsamında, Şeyh Çabuk Cami, Ulu Cami doğu kapısı ile Hasan Ammar Çarşısı'nın bulunduğu sokaklarla ilgili ihale süreci tamamlandı.

Haberler 30.03.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, salklatrma çalmalar kapsamnda tarihi çar ve sokaklar turizme kazandryor.

Belediye tarafndan sürdürülen çalmalar kapsamnda, eyh çabuk Cami, Ulu Cami dou kaps ile Hasan Ammar çarsnn bulunduu sokaklarla ilgili ihale süreci tamamland. Salklatrma çalmalar çerçevesinde, sokaklarn restorasyonu yaplacak, sval duvarlar temizlenecek, derz yaplacak, cam mekanlar, kepenkler, tenteler deiecek, bina kaplar ile tabelalar deiecek.

TARH çARI YENLENYOR

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, Mardinde salanan güven ve huzurla vatandan yüzünün güldüünü belirterek, Yaptmz çalmalar da zaten bunun içindir. Bundan dolay belediye olarak bu ehrin her yerinde biz varz. nallah bu hep böyle devam edecek. ehrimize gelen turist saymz art. Otellerimiz dolu ve esnafmzn yüzü gülüyor. 2018 yl aynen bu ekilde, çiftçilerimizin, esnafmzn ve bölge insanmzn yüzünün güldüü bir yl olacak. dedi.

TURZM ADINA ÖNEML

Yaman, ehir olarak turizmde yakaladmz bu güzel havay devam ettirmek adna ehrimizin tarihi mekanlarn salklatrma çalmalarna devam ediyoruz. Daha önce Kermozade Konann bulunduu soka düzenleyerek turizme kazandrdk. Vatandalarmz ve dardan gelen misafirlerimiz bu soka çok beendi. Gelin damat adaylar bata olmak üzere birçok insanmz burada fotoraf çektiriyor. ifadelerini kulland.

Turistlerin Mardinden mutlu bir ekilde ayrlmalar için çaltklarn kaydeden Yaman, bu çalmalarn turizme büyük katks olacan vurgulayarak, Sokaklarn restorasyonundan tutun kap ve tabelalarn deimesine kadar elden geçireceiz. Her geçen gün ehrimiz, kültürüne uygun hale gelerek daha da güzelleiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git