Tarihi çarşılarda ikinci etap restorasyon çalışmaları başladı

Mardin kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla başlatılan restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başlandı.

Haberler 01.08.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Daire Bakanl KUDEM ube Müdürlüünün, kent merkezinde Hasan Ayyar ve Zahireciler çar bata olmak üzere 20 tarihi çarnn yeniden canlandrlmas ve ayaa kaldrlmas amacyla restorasyon, onarm ve yapm ilerinden oluan ikinci etap çalmalar balad.

KNC ETAP RESTORASYON

GAP daresinin ortaklnda birinci etap çalmalarnda Hasan Ayyar ve Zahireciler çarlarnda cephe iyiletirme ii 2019 yl ba itibariyle, tamamlanm ve yklm durumda olan yaplar ayaa kaldrlarak cephe iyiletirme çalmalar yaplmt. Yatrm zleme ve Koordinasyon Bakanlnn (YKOP) destekledii ve anlurfa Koruma Bölge Kurulunun onaylad ikinci etap çalmalarnda ise Hasan Ayyar çarsnn yan kollarnda çalmalar balad. kinci etap çalmalarnda i yerlerine tarihi dokuya uygun camekan, vitrin, tente, tabelalar yaplarak monte edilecek. Svalar, harçlar sökülerek geleneksel malzeme ile yeniden derz yaplacak. Gece canll için klandrma ve güvenliin salanmas kamere sistemi kurulacak.

Ana Sayfaya Git