Tarihi evlere kafe furyası

Yoğun turist akımı tarihi evleri kafelere dönüştürdü

Haberler 01.10.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat Iklar, Ortaçar, Ulu Cami ve Akçakaya Mahallelerinde bulunan tarihi binalar yerli ve yabanc turistlerin ilgi oda haline geldi. Açk hava müzesi konumundaki kentte çekilen diziler de vatandalarn merakn bir kat daha arttrrken, telkari gümüü ve katori tan yerinde gören turistler bu kez de maara ve tarihi evlerde hizmete giren mekanlarda dinlenme imkan buluyor.

Otantik mekanlar çeitli figürlerle süsleyen iletme sahipleri turistlerin ilgisinden memnun olduklarn dile getirirken, her anlarn fotoraflayp sosyal medyada paylamann mutluluunu yaadklarn ifade ediyor.

ESK EVLER KAFE

Midyata gelen turistlerden Turgut Bessi, Mardine bir seminer çalmas için geldik, ama Midyatn adn, namn duymutuk. Bugün Midyata geldik ve Midyat olduundan öte çok daha güzel gerçekten bu tarihi dokuya sahip çklmas, yeniden canlandrlmas, turizm acsndan çok önemli olmutur. Midyata çok büyük bir turizm potansiyeli kazandracandan üphemiz yok. Yani biz daha önce de Midyatn bu açdan yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduunu duymutuk ama, u anda tarihi dokunun yeniden canlandrlmas ve hayata geçirilmesi Midyat için, büyük bir çalma ve tarih acsndan da Türkiye açsndan da önemli bir gelime dedi.

Vatandalardan Muharrem Algan da, Bence çok güzel oldu. Ben 7 yldr Midyatta yayorum daha önce sadece misafirler, konuk evini geziyorlard ve birkaç tane, kilise ve manastr gezip gidiyorlard, tabi ki burann tarihi konuk evinden ibaret deil. Burada, birçok yerde yenileme çalmalar balad. Birçok yer turistlere burada ki halka kazandrld. çok güzel oldu, çalmalar devam ediyor. Gezdiiniz zaman yeni yerlerin yapldn restorasyonlarn devam ettiini görüyorsunuz, bu hem Midyat için hem gelen misafirlerimiz için, gayet baarl güzel diye konutu.

Tarihi konaklarda iletme açan Abdurrahim Beyaz da, Gelen turist saysndan çok memnunuz ve biz de bir iletmeci olarak, gelen misafirlerimizi en iyi ekilde burada arlamak bizim görevimiz. Öncelikle biliyorsunuz bizim buras, dinler ve diller ehri, burada Kürtü, Türkü, Süryanisi, Arap hepsi bir arada kardeçe yayor ve bizim burada iletmeci olarak daha çok yöresel ürünlere, arlk vermemiz lazm burann kültürünü, burann tarihini, burann lezzetini gelen misafirlere tattrmamz lazm eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git