Tarihi kervansaray "tarım müzesi"ne dönüşüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince restore edilen Bozova ilçesindeki tarihi Çarmelik Kervansarayı'nın tarım müzesine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı

Haberler 20.05.2018 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanl ile anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan restore edilen Bozova ilçesindeki tarihi çarmelik Kervansaray tarm müzesine dönütürülecek.

lçeye bal Büyük Han Mahallesinde yer alan kervansarayn, kitabesi bulunmad için kesin yapm tarihi bilinmiyor.

Restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanl ile anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan ortaklaa gerçekletirilen, Evliya çelebinin 17nci yüzylda yazd Seyahatnamede de bahsettii çarmelik Kervansaraynn bölge turizmine hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Büyükehir Belediyesi, kervansarayn daha da iyi deerlendirilmesi için Türkiyenin en büyük tarm müzesi ile tarmsal eitim ve aratrma merkezi kurmak için çalmalara balad,

Belediye Bakan Nihat çiftçi, amaçlarnn muhteem yaps ile dikkat çeken çarmelik Kervansaraynn bilinirliini artrmak olduunu belirterek, tarm ve turizm ehri anlurfaya Türkiyenin en büyük tarm müzesinin yakacan ifade etti.

Vatandalarn ellerindeki eski tarm aletlerini söz konusu müzeye balamasn isteyen çiftçi, anlurfa bir tarm ehri. anlurfada bir tarm havzasnn olumas gerekiyor. Bugüne kadar tarmsal birikim olarak insanlarmz arasnda krsal yerleim birimlerimizde olumu olan zenginlii tarihe yolculuk eden bu kervansarayda sergilemenin doru olacan düünüyoruz. Krsalda yaayan vatandalarmzn elindeki tarmda kullanlan eski tüm materyalleri müzeye getirmelerini istiyoruz. dedi.

Nihat çiftçi, tarm müzesinin yan sra kurulacak olan tarmsal eitim ve aratrma merkezi ile çiftçilere hizmet vermeyi amaçladklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git