Tarihi Maden Köprüsü çöktü

Elazığ'ın Maden ilçesinde 2. Abdulhamid döneminde yaptırıldığı belirtilen, heyelan riski nedeniyle kullanıma kapatılan tarihi köprü yıkıldı.

Haberler 31.10.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda heyelan riski nedeniyle kullanma kapatlan tarihi Maden Köprüsü çöktü.

çileri Bakanl Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlnca (AFAD) hazrlanan Maden lçesi Camiikebir Mahallesindeki Aktif ve Olas Heyelan Alanlarnn Jeolojik-Jeoteknik Deerlendirme Raporuna istinaden heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 i yeri için alnan karar dorultusunda tahliye çalmalar sürüyor.

Kaymakamlk binas bata olmak üzere bölgede bulunan resmi binalarn da boaltld Maden ilçesinde Camiikebir Mahallesinde bulunan, 2. Abdulhamid döneminde yaptrld belirtilen tarihi köprü, oluan deformasyon nedeniyle yklma riskine kar bir süre önce kullanma kapatld.

TARH MADEN KÖPRÜSÜ

Tarihi pekyolunun geçi güzergahnda bulunan, kesme tatan yaplan tarihi köprünün yklma riski nedeniyle Diyarbakr Kültür Varlklarn Koruma Kurulu tarafndan hazrlanan raporda, bölgede faaliyet gösteren maden iletmesinin, köprü evinin üst kotlarnda oluturduu malzeme stok alanna fazla malzeme yüklemesi nedeniyle doal olmayan heyelan oluturduu, bu durumun tarihi köprüde ciddi yklma tehlikesine yol açt deerlendirmesinde bulunuldu.

KÖPRÜNÜN YIKIM NEDEN?

lgili kurum ve kurulular tarafndan gerekli tedbirlerin bir an önce alnmas gerektii ifade edilen raporda, Karayollar Genel Müdürlüü Sanat Yaplar Dairesi Bakanl tarafndan hazrlanan tarihi Maden Köprüsünün restorasyon projesine de devam eden heyelan riski nedeniyle balanlamad kaydedildi. Doal olmayan heyelan riski altnda bulunan tarihi köprü son dönemde yalarn da etkisiyle ykld. Köprünün kullanma kapal olmas nedeniyle can kayb ve yaralanma olmad.

Ana Sayfaya Git