Tarihi Mardin'de bir sokak daha güzelleşti

MARDİN Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, tarihi Mardin'i güzelleştirme çalışmaları kapsamında bir sokağı daha güzelleştirdiklerini söyledi.

Haberler 22.10.2017 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin tarihi yapsna uygun çalma balatalan Büyükehir Belediyesi ekipleri, bu çerçevede bir soka daha süsledi. Cumhuriyet Meydan yaknndaki Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanlnn bulunduu sokak yenilenerek göz alc bir hale getirildi. Sokaktaki tarihi binann bir bölümü daha restore edilerek kafe haline getirildi. Sokan açl da yaplan törenle gerçekleti. Açla Vali Mustafa Yaman ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, protokol üyeleri ve çok sayda kii katld. Açlta konuan Vali Yaman, çalmalar ile deiimi saladklarn belirterek, öyle dedi:

SOKAK ENLEND

ehrimizde deiim hareketi ile birçok bölgede çalmalarmz sürüyor. Önem verdiimi bölgelerden birisi de üphesiz Tarihi Mardindir. Biz buram buram tarih kokan talarn konutuu bölgemizde sokaklarmzn daha güzel olmas için çaba veriyoruz. Bu nedenle sokak salklatrmalar yapyoruz. Bugün bir soka daha güzelletirdik. Sokamzda daha önce Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanln tamtk. Bakanlmz restore ettiimiz tarihi bir evde açmtk. Biz burada deiimi sokamzda sürdürdük. Bu nedenle daire bakanlmzn bulunduu soka güzelletirdik. Ayn zamanda binamzn yannda atl olan bir bölümü de restore ederek kafeterya olarak hizmete açtk. limizde deiim devam edecek.

Ana Sayfaya Git