Tarihi müze kapılarını açtı

Van'da Kültür Turizm Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve proje maliyeti 21 milyon TL olan Urartu Müzesi düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Haberler 28.08.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2011deki depremlerde hasar gören müzenin yerine Van Kalesinin güneyinde yaplan Urartu Müzesi, kenti ziyaret eden turistlere bata Urartular olmak üzere birçok medeniyete ait yaklak 100 bin eseri görme imkn sunacak.

pekyolu ilçesinde, 13 bin metrekaresi kapal 50 bin metrekare alan üzerine ina edilen Urartu Müzesi, Kalknma Bakanl tarafndan Cazibe Merkezlerini Destekleme Program kapsamnda müzede yaplan inaat çalmalarnn ardndan eserlerin yerletirilmesi tamamland.

Uzman ekiplerce, depremde hasar gören müzeden tanan tarihi eserler, ekiplerin büyük titizlikle yürüttüü çalmalarla yeni yerlerine yerletirildi.

Bata Urartular olmak üzere, Selçuklular ve Osmanllar gibi birçok döneme ait yaklak 100 bin eserin sergilendii müzenin, kenti turizmine büyük katk salamas bekleniyor.

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Murat Zorluolu, Vann kadim tarihiyle birçok medeniyete ev sahiplii yaptn, bu anlamda önemli bir tarihi mirasa sahip olduunu söyledi.

Zorluolu, Müze tamamlandnda yaklak 100 bin eserin sergilenecei bir mekn olacak. 13 bin metrekare kapal alan olan Türkiyenin en büyük müzelerinden biri. Yln ilk çeyreinde açlacan düünüyordum ama mays sonuna kadar tamamlanacak ve görkemli bir ekilde oray da turistlerimizin ziyaretine açacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git