Tarihi sarnıçlar bilim buluşmasına ev sahipliği yaptı

Gençlere bilim tutkusu aşılamak amacıyla düzenlenen ‘Bilim Virüsü’ adlı etkinlik, Dara Antik Kenti’nde gerçekleşti. Güneydoğu Anadolu’daki ilk ‘Bilim Virüsü’ buluşmasına Mardin ve çevre illerden 100’ü aşkın lise ve üniversite öğrencisi katıldı.

Haberler 23.08.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dara Antik Kentinde düzenlenen Bilim Virüsü adl etkinlikte, dünyann sayl fütüristleri arasnda gösterilen M-Gen kurucusu Ufuk Tarhan, yeni nesil mimar Burçin Gürbüz, giriimci Enis Erdem Yurdatapan ve Bilim Virüsü kurucusu ule Yücebyk konumac olarak yer ald. Etkinlik, Bilim Virüsü Mardin temsilcisi Fatma Dilan Günein açl konumas ile balad.

Etkinlikte konuan Bilim Virüsü kurucusu ule Yücebyk, çalmann 2017 ylnda kurulduunu söyledi. Yücebyk, Bilim Virüsü, yeni nesil örenme programlar ve ilham veren bilim bulumalar ile gençler arasnda bilim tutkusunun, bilimsel düünme alkanlnn yaylmas için çalyor. Düzenli olarak bilim atölyeleri kurduk. Fizik temel bilimler, 21. yüzyl becerini gelitirecek atölyeler yer alyor. Tamam ücretsiz eitimler veriyoruz. Bu tür bulumalar ile Türkiyenin dört bir yannda bilimle bu atölyelerle gençlere bulumay hedefliyoruz. stanbul ve Bursadan sonra Bilim Virüsünü Mardine tamak bize büyük heyecan verdi. Gördüümüz youn ilgi, Türkiye çapna yaymay planladmz Bilim Virüsü bulumalar için bizi yüreklendirdi dedi.

Dünyann sayl fütüristleri arasnda gösterilen M-Gen kurucusu Ufuk Tarhan da, gelecein cesurlar, paylamclar ve tek yol bilim diye ilerleyenleri sevdiini söyledi.

Enis Erdem Yurdatapan ise, baarl bir giriimci olma konusunda sunum gerçekletirdi.

Bilim Virüsü bulumasna katlan örenciler, etkinliin kendileri için çok önemli olduunu ifade ederek, tarihinde bilime ev sahiplii yapan bu otantik alanda yeniden bilimin konuulmasnn çok gurur verici olacan dile getirdiler.

Mezopotamyann en önemli yerleim yerlerinden olan 2 bin 500 yllk Dara Antik Kentinde düzenlenen Bilim Virüsü Mardin Bulumasnda ayrca astronomi, sanal gerçeklik, arkeoloji ve giriimcilik atölyeleri örencilerin katlm ile gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git