Tarihi şehrin "engelsiz fotoğrafçıları" olacaklar

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, engelli çocuklara yönelik fotoğrafçılık kursu açtı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Yaman, kursiyerlere ilk dersi verdi.

Haberler 08.10.2017 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, engelli 15 çocua yönelik fotorafçlk kursu düzenledi.

Mardin Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca, Öretmen Necmi Karata Özel Eitim Uygulama Merkezinde açlan kursa katlan Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, çocuklara fotoraf makinesi ve ekipmanlarn hediye etti.

lk dersi veren Yaman, engelli çocuklara fotoraf çekmeyi gösterdi.

Fotoraf eitmeni Mustafa Klç tarafndan 2 haftas teorik ve 2 haftas uygulamal olarak verilecek eitimlerin ardndan, çocuklar tarihi kentin doal güzelliklerini fotoraflayacak ve çektikleri fotoraflar açlacak sergide yer alacak.

Belediye Bakan Vekili Yaman, hem Valilik hem de belediye olarak engelsiz bir Mardin için çalmalarn yürütüldüünü kaydetti.

Özel eitim gören engelli çocuklarn tarihi kenti fotoraflamalar için Onlarn gözünden Mardin projesi hazrladklarn ve ilk dersi verdiklerini kaydeden Yaman, Mardinde özellikle sosyal anlamda birçok projelerin sürdüünü ve buna benzer projelerle herkese dokunmak istediklerini söyledi.

HERKESE DOKUNACAIZ

Yaman, Mardinde her eye herkese dokunacaz. Herkesle beraber olacaz. Herkesin ihtiyaçlarn biliyoruz, onlara göre davranacaz. çocuklarmz çok neeliler. nallah bu yavrularmz hep böyle mutlu olur. Engelli çocuklarmz için projelerimiz sürecek. diye konutu.

Kursa katlan Sibel Savucu ise kursu baarl bir ekilde tamamlayacan ve eitimi tamamladktan sonra fotoraf çekmeye balayacan kaydetti.

Fotoraf çekmenin çok güzel bir duygu olduunu aktaran Savucu, Bir sürü fotoraf çekeceim. Mardini, camileri ve her yeri çekeceim. dedi.

Kursa katlan Frat Akkalp da çok mutlu olduunu, özellikle Mardin Kalesini çekmek istediini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git