Tarihi yapılar, akrobatik gösterilere sahne olacak

Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası'nın Mardin ayağı, Türkiye Cimnastik Federasyonu himayesinde Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yarın başlayacak.

Haberler 12.05.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Serbest Kou ve Parkur Dünya Kupasnn Mardindeki 2. ayanda farkl ülkelerden sporcular yaracak.

Akrobatik gösterileriyle dünya çapnda büyük ilgi gören Serbest Kou ve Parkurda sporcular, yarn ve 13 Maysta düzenlenecek yarmada performanslarn sergileyecek.

Mardindeki tarihi yaplarn akrobatik gösterilere sahne olaca organizasyonda, ilk gün zamana kar yar ve mecburi hareketler, ikinci gün ise serbest kou finalleri yaplacak.

- Programlarla dünyaya da açlm olacaz

Mardin l Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydn, AA muhabirine yapt açklamada, hükümetin ve devletin huzur ve istikrar ortamn salamasyla Mardinin turizmde önemli bir ivme yakaladn kaydetti.

Kentin uluslararas birçok programa ev sahiplii yaptn vurgulayan Aydn, öyle konutu:

Serbest Kou ve Parkurun Dünya Kupas Mardin ayanda da birçok ülkeden dünya birincileri Mardine gelip yaracak. Kouyorlar, zplyorlar, takla atyorlar. Bu tür programlarn turizme katks büyük. Mardine gelen turistlerin çou yerli. Bu tür programlarla dünyaya da açlm olacaz. Bizim de bir amacmz bu.

Yarmada özellikle mimarisiyle dikkati çeken Zinciriye Medresesinin ve çevresinin kullanlacan vurgulayan Aydn, Mardin güvercinleri ile mehur. Güvercinler takla atarken sporcular da damlardan takla atacak. Mardinin güzellii bir armoni eklinde, bir iir gibi anlatlacak. ifadesini kulland.

- ABDden sonra ikinci ayak Mardinde

Organizasyon irketinin bakan Selim Kemahl da Zinciriye Medresesi ve çevresinde youn bir ekiple çalmalar sürdürdüklerini söyledi.

20den fazla ülkeden sporcularn yarmaya katlacan ve renkli görüntülerin ortaya çkacan ifade eden Kemahl, unlar kaydetti:

Meksika, Kanada, ran, Msr, Libya, Rusya, ABD ve Türkiye ile Avrupa ülkelerinden sporcular yarmaya geliyor. Toplam 50-60 sporcunun kaydn yapmasn bekliyoruz. Bu kaytlar yapldktan sonra idmanlar, yarn da elemeler balayacak. Elemeyi geçen sporcular hz etabna geçecekler. Pazar günü de ampiyona finalleri yaplacak

ampiyonann birinci ayann ABDnin Florida eyaletinde yapldn, ikinci ayann da Mardinde gerçekletirileceini bildiren Kemahl, daha sonra Almanya, Meksika ve Brezilyada son bulacan, yarmada alnacak puanlarla Brezilyada ampiyonun belli olacan kaydetti.

Türkiyede Mardinin seçilmesinin çok özel nedenlerinin bulunduunu aktaran Kemahl, Öncelikle tarihi, mimari ve kültürel olarak çok güzel bir yer. Daha önce burada bir parkur filmi çekilmiti. O zaman gelmitik ve büyülenmitik. Bu ampiyonay Türkiyeye getirme sürecinde Kültür ve Turizm Bakanl ile görütüümüzde hemen kabul edildi. diye konutu.

Yarmada canl yayn yaplacan, ayrca organizasyon bittikten sonra 26 dakikalk özet bir program hazrlandn ve bunun da çok sayda televizyona datlacan aktaran Kemahl, Bu yarmay yaklak 100 televizyon kanalna datyoruz. Sadece bu kanallara bir milyardan fazla insan eriimi var. Bunun Mardinin de Türkiyenin de tantmna kukusuz katks olacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git