Tarihi yapılar yıkıma mahkum

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünde bulunan tarihi 17 su değirmeni kaderine terk edildi. Vatandaşlar, değirmenlerin onarılmasını istedi.

Haberler 04.05.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gercüe bal Gönüllü köyünde bulunan ve uzun yllarca bölgedeki vatandalarn budaylarn öüterek, 1990 ylna kadar aktif halde çalan tarihi 17 su deirmeni kaderine terk edildi. Köylüler, birçou yklmaya yüz tutan deirmenlerin onarlmasn istedi.

KADERNE TERK EDLD

Vatandalardan Mehmet Yavuz, daha önce deirmenlerin 24 saat çaltn ve köylerine budaylarn öütmek için çok sayda vatandan geldiini belirterek, O günler çok güzeldi. Gönüllü köy sakinleri misafirleri çok seviyorlard ve her zaman gözlerimiz onlarn yolunu bekliyordu. uan ise köyümüze hiç kimse gelmiyor. Hasretimiz bir misafir olmu. Deirmenlerimiz çalamaz duruma geldi dedi.

Deirmenlerinin onarlmasn istediklerini dile getiren Yavuz, Bir su deirmeni unundan yaplan ekmek 50 adet frn ekmeinden daha güzeldir. Frn ekmei kuvvetsizdir. çinde kepek yok, tad da güzel deil. Ekmein kokusunu daha önceleri 100 metreden bile alabiliyorduk. Keke bu deirmenler tekrar çalsa diye konutu.

Ana Sayfaya Git