Tarihle anılalım!

"Ulaşım ve güvenlik noktasında yapılan çalışmalarımız var. Bunun devamıyla hem biyolojik ve endemik çeşitliliğin ortaya çıkması hem de tarihi dokunun ön plana çıkmasıyla ilgili çalışmalar da boyut kazanacaktır. Şırnak artık terörle değil tarihi ve doğal güzellikleriyle anılacak"

Haberler 04.10.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ulam ve güvenlik noktasnda yaplan çalmalarmz var. Bunun devamyla hem biyolojik ve endemik çeitliliin ortaya çkmas hem de tarihi dokunun ön plana çkmasyla ilgili çalmalar da boyut kazanacaktr. rnak artk terörle deil tarihi ve doal güzellikleriyle anlacak. dedi.

Vali Pehlivan, kentte bir otelde düzenlenen Kültür ve Turizm Deerleri Deerlendirme Toplantsnn ardndan gazetecilere yapt açklamada, zengin bir corafyada bulunduklarn söyledi.

Nuhun gemisinin Cudi Danda karaya oturduu belirtilen bölgede olduklarn dile getiren Pehlivan, bölgenin, Nuhun gemisinin prototipinin yaplmasyla, ulam ve konaklamalarn olaca bir duruma ulaacan belirtti.

ehir ve bölgenin her geçen gün daha huzurlu, güvenli hale geldiine iaret eden Pehlivan, öyle konutu:

Yakn bir gelecekte hem rnakl hemerilerimiz hem de dardan gelen misafirlerimiz rahatlkla oralara gidecek. Ulam ve güvenlik noktasnda yaplan çalmalarmz var. Bunun devamyla hem biyolojik ve endemik çeitliliin ortaya çkmas hem de tarihi dokunun ön plana çkmasyla ilgili çalmalar da boyut kazanacaktr. rnak artk terörle deil tarihi ve doal güzellikleriyle anlacak.

Pehlivan, kentin tarihi ve kültürüyle çok zengin bir konumda olduunu, Kültür ve Turizm Bakanl, Turizm ve Tantma Platformu (TUTAP), Valilik, Belediye ve sivil toplum kurulularnn i birliiyle kültür ve turizme yönelik çalmalar yapmak istediklerini kaydetti.

- Yeterli altyap kurulursa milyonlarca insan gelir

TUTAP Genel Bakan Fikret Yldz da bütün dünyann ilgisini çekecek deerlere sahip olduklarn, bunun banda da Nuhun gemisinin geldiini bildirdi.

Bölgedeki terörün bitme noktasna geldiini, bunun da turizm açsndan sevindirici olduunu ifade eden Yldz, konumasn öyle sürdürdü:

Van, Hakkari, rnak gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bölgelere yeterli altyap kurulduu takdirde bu zenginlikleri görmek için buralara yurt içi ve yurt dndan milyonlarca insan gelecektir. nallah rnak turizmine büyük bir katk salayacaktr. Nuhun gemisi bir lokomotif olacaktr.

Belediye Bakan Mehmet Yarka ise yaanan terör olaylar nedeniyle tarihi ve kültürel deerlerin yeterince ortaya çkamadn söyledi.

Seçim öncesinde rnakllara teleferik sözü olduunu dile getiren Yarka, Güvenlik salandnda bunu yapacaz. rnakmz artk bir kültür ve turizm kenti olarak gelitirmemiz lazm. çünkü elimizde malzeme var. Krmz Medrese, Hazreti Nuhun Türbesi var. TUTAP araclyla kentimizi dünyaya tantmamz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Toplantya, rnak Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Osman Geli ile l Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ramazan Acar da katld.

Ana Sayfaya Git