Tarım ve Orman Bakanlığı ŞAP hastalığına geçit vermiyor

Elazığ’da ŞAP’a geçit yok! Yapılan kontrol ve denetim sonra Hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.

Haberler 01.05.2024 - 17:28 Son Güncelleme : 01.05.2024 - 17:28

Kulak küpesi bulunmayan veya ŞAP hastalığı riski olabileceği tespit edilen 22 büyükbaş hayvan, Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonunda durduruldu. Yapılan kontrol ve denetim sonra Hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.
Türkiyenin Erzurumdan sonra ikinci Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu olarak 1 Nisandan itibaren çalışmaya başlayan Elazığdaki istasyonda ekiplerin sıkı denetimleri devam ediyor. Günün 24 saati faaliyette olan istasyonda, hayvanların kayıtlı ve sağlıklı olup olmadıkları, veteriner sağlık raporu alıp almadıkları, hayvanlara aşı yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Bu çerçevede Muş Merkezden yola çıkan ve Kırıkkaleye doğru giden 22 büyükbaş hayvanın bulunduğu tır, İstasyonda kontrol için durduruldu. Yapılan incelemede araçta bulunan büyükbaş hayvanlarının bazılarının evraklarının ve küpelerinin eksik olduğu belirlendi.


Öte yandan istasyondaki veteriner hekimler tarafından yapılan incelemede hayvanların bir kısmında ŞAP aşıların yapılmadığı tespit edildi. Bunun üzerine hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.

Ana Sayfaya Git