Tarıma 5 bin personel alımı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın taşra teşkilatlarında, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü emrinde görev yapmak üzere toplam 5 bin 64 personel alımı yapılacak" dedi.

Haberler 23.03.2022 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Yardmcs Oktay, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Cumhurbakanl Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene katlarak burada bir konuma yapt. Dünya Su Gününü, 325 tesisin toplu açl töreniyle, anlamna yakr bir ekilde karlamann mutluluunu yaadklarn belirten Oktay, Yatrm bedeli 4 milyar 618 milyon lira olan bu 325 eserin ülkemize, ehirlerimize, çiftçilerimize hayrl olmasn diliyorum. Bu 325 yatr 80 milyon metreküpe yakn su depolayarak, ehirlerimize yllk 83 milyon metreküp içme suyu salayarak, yaklak 190 bin hektar araziyi sulayarak, 764 bin dekar araziyi toplulatrarak, ekonomimize ylda 300 milyon liraya yakn fazladan katk salayacaktr dedi.

5 BN 64 PERSONEL ALINACAK

Oktay, halen devam eden pek çok büyük tarmsal projeyle, felaket kaplarna dayanmadan çözüm üretecek bir planlama içinde olduklarn söyleyerek, Geçtiimiz yl yaadmz büyük orman yangnlar ve sel felaketlerinden çkardmz dersler nda, kurumlarmzn insan ve araç altyaplarn güçlendiriyoruz. Bugün bu çerçevede atacamz yeni bir admn müjdesini de sizlerle paylamak istiyorum. Tarm ve Orman Bakanlmzn tara tekilatlarnda, Orman Genel Müdürlüü ve Devlet Su leri Genel Müdürlüü emrinde görev yapmak üzere toplam 5 bin 64 personel alm yaplacaktr. Mühendis, veteriner hekim, pilot, orman muhafaza memuru, laborant, biyolog, salk teknikeri, güvenlik görevlisi gibi kadrolarda istihdam edilmek üzere alnacak bu personellerimizin Bakanlmza ve ülkemize hayrl olmasn diliyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git