Tarımın katma değeri!

Güzeloğlu "Diyarbakır, Türk tarımı ve hayvancılığında kapasite ve iddiası ile büyük bir potansiyeli barındırıyor. Bunu daha da öteye taşımayı, tarımın Diyarbakır ve ülke açısından katma değerini çoğaltmayı amaçlıyoruz" dedi.

Haberler 06.11.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde iletme sahipleriyle bir araya gelen Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, kentin tarm ve hayvanclkta büyük bir potansiyeli barndrdn belirterek, amaçlarnn üretimi artrmak olduunu söyledi.

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde iletme sahipleriyle bir araya geldi. Besi tesislerinin sorunlarnn ele alnd bulumaya Vali Güzelolunun yan sra Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Alican Ebedinolu, Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme Daire Bakan Hikmet Güne, Esnaf Daire Bakan Hüseyin Paksoy ve tesis sahipleri katld.

Toplantdan önce hizmete balayacak olan kesimhane tesisini gezerek iletmenin kapasitesini, yapm ve özellikleri hakknda bilgi alan Hasan Basri Güzelolu, Tarmsal Krsal Kalknma Ajansnn da 5 milyon 500 bin TL destek verdii tesisin sahiplerini çalmalardan dolay kutlad ve bu tür nitelikli bir tesisin dier tesislere de öncülük yapmasn diledi.

TESSLERDE ET VE ET ÜRÜNLER DE ÜRETLMEL

Kesim tesisinin gezilmesinin ardndan açklamalarda bulunan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, 186 hektar alana kurulu organize sanayi bölgesinin 2013te altyapsnn tamamlandn belirtti. Bugün itibariyle 80 besi çiftlii ve 3 sanayi parseline sahip olan 32 bin kapasiteli Türkiyenin en özel ve bu alandaki en büyük organize besi bölgesi olarak faaliyetlerine devam ettiini kaydeden Vali Güzelolu, Diyarbakrn Türk tarmnda ve hayvancln da hem kapasite olarak hem de iddias olarak bir büyük potansiyeli barndryor. Amacmz bunu daha da öteye tamak daha güçlü klmak her alanda tarmn Diyarbakr ve ülke açsndan katma deerini çoaltmaktr. Bu noktada biraz önce dolatmz yaknda hizmete girecek tesisimiz gibi bu bölgenin de sadece yetitiren bir besi merkezi deil, bunu deere dönütüren katma deer olarak et ve et ürünleri üzerinden ülke ekonomisine katk veren bir boyutta gerçeklemesini arzuluyoruz dedi.

ÜRETMN ARTMASI çN BÜYÜKEHR BELEDYES DESTEK VERECEK

Yeni dönemde Büyükehir Belediyesinin htisas Organize Bölgesine hem katk sunacan hem de destek vereceini ifade eden Güzelolu, üretim kapasitesinin artrlmas için oda bakanlar ve üreticilerle gerçekletirecekleri toplantda bunu konuacaklarn dile getirdi. Altyapdan balayarak 2020de bölgeyi Türkiye ve dünya çapnda bir üretim merkezine dönütürmenin temel balklarn paylaacaklarn vurgulayan Hasan Basri Güzelolu, öyle konutu: u anda dorudan 500 kiiye yakn bir istihdam sunan dolayl 1000 kiiye yaklaan bir istihdam gerçekletiren bölgemiz inanyorum ki ortaya koyacamz irade ile çok daha büyük bir hedefi gerçekletirecek. çok daha üst de bir ölçekte deer katacaktr. çabamz bu bugünkü toplantmzn amac bu. Ben toplantmzn ve bulumamzn hayrl olmasn diliyor katlan tüm arkadalarmza teekkür ediyor ve burada üretim yapan bütün arkadalarma da baarlar ve hayrl kazançlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git