Taşdemir'e yakalama!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülüp Erzurum'un Tekman ilçesinde defnedilen bir teröristin de aralarında bulunduğu 5 PKK'lı teröristin cenazelerine katıldıkları öne sürülen HDP Ağrı milletvekilleri Taşdemir ve Öztürk'ün, birer yıldan 5'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Haberler 23.02.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde, güvenlik güçleriyle girdii çatmada öldürülüp Erzurumun Tekman ilçesinde defnedilen bir teröristin de aralarnda bulunduu 5 PKKl teröristin cenazelerine katldklar iddia edilen HDP Ar milletvekilleri Dirayet Tademir ve Berdan Öztürkün, terör örgütünün propagandasn yapmak suçundan yarglanmalarna devam edildi.

Erzurum 2. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, sanklar Tademir ve Öztürk ile avukatlar katlmad.

Görüü sorulan Cumhuriyet savcs, Öztürkün talimatla ifadesinin alnmas için Ankara 28. Ar Ceza Mahkemesine yazlan yaznn cevabnn beklenmesini, tüm ilemlere ramen savunmas alnamayan Tademir hakknda ise yakalama karar çkartlmasn talep etti.

Mahkeme heyeti de ara kararnda, Öztürk hakknda Ankaradaki söz konusu mahkemeye yazlan yaznn cevabnn beklenilmesini kararlatrd.

Ara kararnda, Tademir hakknda ise savunmasnn ve delillerinin tespiti amacyla gönderilen çar kadnn tebliine ramen durumaya mazeret bildirmeksizin gelmemesi sebebiyle çkartlan zorla getirme emrinin sabit adresi bulunmadndan ilem yaplamayarak iade edildiine iaret eden heyet, tüm usulü ilemlerin sonuçsuz kalmas göz önüne alnarak kaçak sank olarak kabul edilen Tademirin savunmasnn alnmas amacyla hakknda yakalama karar çkarlmasna hükmetti.

Heyet, Tademirin yakalanmas halinde savunmasnn alnp baka suçtan tutuklu ya da hükümlü deilse serbest braklmasn kararlatrarak, eksikliklerin giderilmesi için durumay erteledi.

- ddianameden

Erzurum Hns Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, HDP Mu Milletvekili Burcu çelik Özkan, HDP Ar milletvekilleri Berdan Öztürk ve Dirayet Tademirin, rnakn Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile girdii çatmada öldürülen ve terör örgütü PKK adna faaliyet yürüten sözde Özgür Kadn Kongresi üyesi Berjin Demirkayann Erzurumun Tekman ilçesindeki cenaze törenine, Tademir ve Öztürkün de baka 4 ayr teröristin cenazesine katldna iaret ediliyor.

Özkann soruturma dosyasnn Mu milletvekili olmas ve hakknda Mu Cumhuriyet Basavclnda benzer soruturmalar bulunmas sebebiyle ayrld aktarlan iddianamede, sanklar Tademir ile Öztürkün ülkenin bölünmez bütünlüüne kasteden terör örgütü PKK/KCK mensuplarnn güvenlik güçleriyle girdii silahl çatmay hakl göstermek, terör yöntemlerini kullanmaya özendirmek ve terörizmi yüceltmek amacyla terörist cenazelerine katld belirtiliyor.

ddianamede, soruturma konusu eylemlerin terör örgütü PKKnn cebir, iddet veya tehdit içeren yöntemlerini meru gösteren veya öven ve bu yöntemleri tevik edebilecek nitelikte olduu, sanklarn PKK/KCK mensubunun cenaze törenine katlarak teröristin meru bir amaç için öldüü izlenimi verdii ve bu eylemin yaanlan bölge itibaryla açk ciddi ve yakn bir tehlike oluturduu vurgulanyor.

Milletvekilleri Dirayet Tademir ve Berdan Öztürkün terör örgütünün propagandasn yapmak suçundan bir yldan 5 yla kadar ayr ayr hapisle cezalandrlmalar istenen iddianamede, sanklarn seçme seçilme hakkndan yoksun braklmalar da talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git