Taşla resim sanatı için köyde atölye kurdu

Bingöl’de bir köyde yaşayan ve yıllarca boyasız taş eserlerini sergilere sunan Ali Rıza Kılıç, atölyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı dönemindeki fotoğrafını da boya kullanmadan taşla tabloya dönüştürdü.

Haberler 07.09.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 30 kilometre uzaklktaki Kuruca köyünde yaayan Ali Rza Klç (47), çok küçük yatan beri talara olan ilgisini sanata dönütürdü. Ar kekeme olmas nedeniyle ortaokulda eitimini brakan Klç, yurt dna giderek çalmaya balad. Askerlik nedeniyle tekrar ülkesine dönen Klç, çocuk yatan beri ilgi duyduu ta sanatna Elazl ressam Bünyamin Cumhurcudan ilham alarak ie koyuldu. Dadan toplad renkli talar krp toz haline getiren Klç, daha sonra onlar boya kullanmadan tabloya dönütürmeye balad. Yurt içi ve yurt dnda çeitli sergilerde kendini tantan Klç, imdi köydeki atölyesinde birbirinden farkl çalmalarna devam ediyor.

HA muhabirine sanata balayn anlatan Ali Rza Klç, çocukluumda bir ar kekemem vard diye okuyamadm ve ortaokulda braktm, o zamandan beri sanatla urayorum. lk eserimi de Mehmet Akif Ersoyun heykelini tatan yapmtm. Daha sonradan yurt dna gittim, sonra yeniden resim yapmaya baladm. lk sergimi de 1998de Bingölde açtm. Diyarbakr, Sinop, Ankara ve stanbulda da sürekli sergiler açtm. 29 kiisel ve çeitli karma sergilere katldm. Yurt içinde ve yurt dnda binlerce resmim var. Elazl bir ressam vard, Bünyamin Cumhurcu onda görmütüm ve ilham da oldu bana. Yapabilirim dedim ve baladm dedi.

Cumhurbakan Erdoann gençlik resmini tabloya döktüünü anmsatan Klç, stanbul Büyükehir Belediye Bakan ikenki resmini 10 yl önce yaptm. Bingöle gelirse kendisine hediye ederim diye. Resimde hiçbir ekilde boya yok. Etrafnda da Korkma, Allah bizimle beraberdir yazldr. Birkaç kii de bana bunu yazma demiti, sil dediler, hayr dedim. Benim için ülkeleri yöneten liderden en çok bu kelime Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana yakyor. O yüzden baucumdadr. Bekliyorum, frsat bulursam kendisine hediye etmek istiyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git