Taşlardan sanat eseri

Elazığ'da psikiyatri hemşiresi Arzu Arı, doğadan topladığı taşları sanat eserine dönüştürüyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz ehit Fethi Sekin ehir Hastanesinde görev yapan 33 yandaki Ar, Murat Nehri çevresinde, köyünde ve doada bulduu talar ve kuru aaç köklerini çeitli tekniklerle boyayp birbirinden güzel objeler hazrlyor.

lkokul yllarndan bu yana resim sanatna ilgi duyan 2 çocuk annesi Ar, hastanedeki görevi srasnda hastalarn rehabilite edebilmek için resim yaparken yeteneini kefetti.

inden arta kalan zamanlarda, einin i yerinde, onun da destei ile resim yaparak bu alanda kendisini gelitiren Ar, ta ve aaç köklerini farkl tekniklerle rengarenk boyayarak hediyelik eyalara dönütürmeye balad.

Yapt ürünleri sosyal medya hesaplarndan paylaan Ar, hem resim yaparak stres atyor hem de talep üzerine hazrlad ürünlerden gelir elde ediyor.

- Hastalarmla resim yapmaya baladk

Arzu Ar, resme yeteneini hastalar sayesinde kefettiini söyledi.

Eitimini sürdürürken resimden uzak kaldn ifade eden Ar, 10 yldr psikiyatri hemiresi olarak görev yapyorum. Hastalarmla ilgilenirken rehabilite döneminde resim yapmaya baladk. Resim yeteneimin ortaya çktn fark ettim. çocukluktan beri ilgim olan resim sanat ile ilgilenmeye baladm. dedi.

Ar, resim yapmann kendisine iyi geldiini anlatarak, hem iini sürdürdüünü hem de bu sanat dalnda kendisini gelitirdiini aktard.

Resim yapmak hastalara da çok iyi geliyordu. Bana da iyi gelince bu ekilde devam ettim. çocuklarmla da farkl çalmalar yapyoruz. Farkl atklar boyayarak deiik eserler ortaya çkaryorum. diyen Ar, hayal dünyasnda tasarladklarn resim sanat ile farkl eserlere dönütürdüünü kaydetti.

Kulland talar ve aaç köklerini doada bulmann zor olduunu dile getiren Ar, bu malzemelerin ürüne dönümesi için belirli standartta olmas gerektiini belirtti.

Ar, bu sanat ei ve çocuklar ile sürdürdüünü aktararak, Eimin iletmesinde kendime oluturduum köede çalmalarm yapyorum. çocuklarm da eim de sürekli yanmda oluyor, bana destek oluyorlar. diye konutu.

- yerimde, evimizde hep beraber bu sanat icra ediyoruz

Arnn ei Erol Ar da eini her konuda desteklediini belirtti.

Salk çalan olan eine bu tür sosyal aktivitelerin iyi geldiini dile getiren Ar, Eim ta boyamay, aaç köklerinden güzel eserler çkarmay seviyor. Bu sanat severek yapyor. Ben de ona yardmc olmaya çalyorum. Eimle hafta sonlar ta topluyoruz. yerimde, evimizde hep beraber bu sanat icra ediyoruz. Bizim için de bir hobi oldu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git