Tatbikatta kurtarma kazası

BİNGÖL'de Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) birlikleri tarafından Haserek Kayak Tesisi'nde gerçekleştirelen tatbikatta meydana gelen kazada, direkten düşen 1 AFAD personeli yaralandı.

Haberler 20.01.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 35 kilometre uzaklkta bulunan Haserek Kayak Tesislerinde AFAD ve UMKE birlikleri eitim tatbikat düzenlendi. Tatbikatta senaryo gerei yaanan çda ve teleferikte mahsur kalan vatandalar kurtarld.Tatbikatn ikinci ksmnda senaryo gerei bir vatanda teleferikte mahsur kald. Mahsur kalan vatanda kurtarmak için AFAD ve UMKE ekipleri 25 metrelik teleferik direine çkt. Durdurulan teleferikteki vatanda kurtarld. Bu kiinin indirilmesinin ardndan direkte kalan Musa Ik adl AFAD personeli, teleferiin aniden çalmasyla üerek ölüm tehlikesi geçirdi.

SALIK DURUMU Y

Ban teleferik direine çarpan Ik bal olduu ipler kurtarrken, ald darbenin ardndan dümeye balad. Bal olduu iple dümeye balayan Ik, arkadalar yere çarpmadan son anda yakalad. Salk personelleri tarafndan yaplan ilk müdahalenin ardndan Ik, Bingöl Devlet Hastanesine kaldrlarak, tedavi altna alnd. Ikn salk durumunun iyi olduu, hayati tehlikesinin olmadn ifade eden Bingöl AFAD l Müdürü Mehmet Emin Boatekin, Bugün eitim amaçl AFAD ve UMKE ekipleri ile birlikte çn meydana gelmesi ile kaybolan vatandan ç altndan çkarlmas, çda kendi imkanlaryla hayatta kalan ve kaybolan vatandan kurtarlmas ve elektriklerin kesilmesi ile birlikte teleferikte mahsur kalan vatandan kurtarlmas ile ilgili 3 ayr senaryo eklinde tatbikatmz oldu. AFAD ve UMKE ekipleri ile olaylara zamannda baarl bir ekilde müdahale edilerek, amfibik araçlarmz ve UMKE paletli ambulans aracmz test edildi. Bundan sonraki eitimlerimiz de devam edecektir. çok ükür teleferikten düen arkadamz ile ilgili ciddi bir durum yok. Aldmz son haberlere göre herhangi bir krk, çkk yok diye konutu.

Bingöl UMKE ube Müdürü Zülküf Babars ise, ylda 6 tatbikat yaptklarn dile getirerek, K tatbikatnda bölgede yaadmz olaylar sergiledik. 3 kurtarma yaptk. Tatbikatmzn amac ekiplerimizi bu konulara daha motive etmek, gerçekte bamza gelen olaylara daha hazr olmak amacyla bu tatbikatlar düzenliyoruz. UMKE ekibi olarak ylda 6 tatbikat yapyoruz. UMKE olarak 15 gün sonra yine tatbikatmz olacak. Bu tatbikatlar bize faydal oluyor. O nedenle sk sk yapmamz gerekiyor. Yaptkça kendimizi gelitiriyoruz. AFADn yeni amfibik araçlarn da denedik. Tatbikat srasnda arkadamz teleferiin çalmas ile ipin kopmas sonucu yere dütü. Herhangi bir sknt yok dedi.

Ana Sayfaya Git