Tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor

Kurban Bayramı tatilinin son gününde vatandaşların dönüş yolculuğu sürüyor.

Haberler 15.08.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram tatilinin son gününde yaadklar yerlere dönmek için yola çkanlar nedeniyle Anadolu Otoyolunun Düzce ve Sakarya kesiminde stanbul yönünde akc younluk gözlendi.

Tatilin son gününde stanbul yönüne yola çkan vatandalar, Kaynal, Sarçökek, Bakacak, 1. 2. ve 3. viyadükler ile Bolu Da Tüneli arasnda stanbul yönünde akc younluk olutururken, trafikte herhangi bir aksaklk yaanmad.

Otoyolun, Düzce-Sakarya snr arasnda bulunan Gümüova rampalar, Yeilyayla mevkilerinde de akc trafik olutuu görüldü.

Bölgede görev yapan ekipler, sürücüleri dikkatli olmalar ve kurallara uymalar konusunda uyarlarda bulundu.

Trafik ekipleri, yllk izinlerini bayram tatiliyle birletiren vatandalarn olmas nedeniyle younluun günlere yayldn, bir kaza yaanmamas durumunda trafikte aksaklk beklenmediini kaydetti.

çanakkaledeki iskelelerde younluk

çanakkalede deniz ulam ve iskelelerde Kurban Bayram tatilinin son gününde younluk yaanyor.

Bayramn son gününde evlerine dönmek üzere yola çkan tatilciler, çanakkaledeki iskelelerden arabal vapurlarla Avrupa yakasna geçiyor.

Sabah saatlerinde balayan younluk öle saatlerde artt. Bu nedenle çanakkale ve Lapseki iskeleleri önünde zaman zaman bir kilometrelik araç kuyruklar olutu.

çanakkale Boaz ile adalar hattnda deniz ulamn salayan GESTA A tarafndan Kurban Bayram için feribot planlamasyla younluk azaltlmaya çallyor.

Buna göre, çanakkale-Eceabat hattnda 3, çanakkale-Kilitbahir istikametinde 4, Lapseki-Gelibolu güzergahnda 5, Gökçeada-Kabatepe yönünde 3 ve Bozcaada-Geyikli hattnda 2 olmak üzere 17 feribotla saatsiz doldur boalt usulü sefer yaplyor.

çanakkaleden Bozcaada ve Gökçeadaya gitmek isteyenler için de ek seferler düzenleniyor.

Polis ve jandarma ekipleri ise sürücüleri hz kurallarna uymalar ve emniyet kemeri takmalar konusunda uyaryor.

Konya balant yollarnda denetimler sklat

Konya l Emniyet Müdürlüü ekipleri, kente balant yollarnda Kurban Bayram tatilinden dönüler nedeniyle denetimleri sklatrd.

Ekipler, Konya-Ankara, Konya-Antalya, Konya-Adana, Konya-Karaman, Konya-Aksaray ve ilçelere balant yollarnda trafik denetim istasyonlar kurdu.

Bayram süresince görev yapan 496 emniyet ve 486 jandarma personeli, bölgedeki trafik akn rahatlatmak için çalmalarn sürdürüyor.

Söz konusu yollarda her 12 kilometrede bir trafik denetimi yapan ekipler, emniyet kemeri ve hz kontrolünün yan sra sürücüleri trafik kurallarna uymalar yönünde uyaryor.

çalmalar kapsamnda sivil kyafetli personel de ehirleraras otobüslerde yolculuk yaparak denetim gerçekletiriyor.

Bu arada, otobüs terminallerinde de tatil dönüü nedeniyle younluk yaanyor.

Mulada trafik younluu yaanyor

Bayram tatili için Güney Egenin gözde turizm merkezleri Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Ula bata olmak üzere Mulann dier ilçelerini tercih edenler dönü yolculuuna balad. Özel araçlaryla yola çkanlar ile Dalaman ve Bodrum havalimanlarna gidenler nedeniyle trafik younluu yaand.

Bodrum ilçesine stanbul, Ankara ve zmir gibi büyükehirlerden gelen tatilciler Yokuba Mahallesi, Kbrs ehitleri Caddesi, Konack Beykikkrlar mevkisinde oluan trafik younluu nedeniyle çk güzergahnda zaman zaman uzun araç kuyruuna takld.

Marmariste tatilcilerin dönüünden dolay ilçe çknda trafik zaman zaman durma noktasna geldi. Trafik younluunu azaltmak için ekipler çalma yaparken trafik klar pasif hale getirildi. Datçadan dönen tatilcilerin de eklenmesiyle ilçeden çok fazla araç çk olduu gözlendi.

Marmaris-Ula kara yolu, Akyaka Mahallesi ile Sakar Geçidinde de trafik younluu olutu.

Polis ve jandarmann trafik ekipleri, trafiin younlat yerlerde önlemler alp sürücülere yönlendirmelerde bulundu.

l Emniyet Müdürü Hakan çetinkaya da helikopterle havadan Mula-Aydn, Marmaris-Datça, Bodrum-Mentee ve Mula-Denizli kara yollarndaki trafik younluunu inceledi, uygulama noktalarn ziyaret ederek ekiplerden çalmalar hakknda bilgi ald.

çetinkaya, yapt açklamada, bayram süresince bütün ekiplerin Hayat korumak için kemerin ses getirsin sloganyla denetimler gerçekletirdiini, denetimlerde sürücü ve yolculara emniyet kemeri ve trafik kurallar hakknda bilgilendirme yapp broürler dattklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git