Tatilcilerin gözdesi oldu

Elazığ'da doğası, kamp alanları ve tesisleriyle ilgi gören Hazar Gölü, plajıyla tatilcilere Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor.

Haberler 27.07.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Sivrice ilçesinde kendine has doas, plajlar, kamp alanlar ve tesisleriyle ilgi gören Hazar Gölü Doudaki tatilcilerin gözdesi oldu.

çevresinde kamu kurum ve kurulularna ait eitim ve dinlenme tesisleri, çok sayda yazlk ev ve tatil sitesi ile kamp alanlar bulunan tektonik göl, yaz boyunca Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden gelen vatandalara Akdeniz ve Ege sahillerini aratmyor.

Hazar Baba ve Mastar dalar arasnda yer alan, 22 kilometre uzunluk ve 5-6 kilometre genilie sahip Türkiyenin en derin göllerinden Hazar Gölü, gün boyu güne nlarna göre mavinin ve yeilin her tonuna bürünmesiyle de ziyaretçilere görsel ölen sunuyor.

Hazar Gölünü yaz boyunca scak havada serinlemek, dinlenmek ve tatil yapmak için tercih edenler arasnda ülkenin farkl bölgelerinin yan sra Libya, Irak, ran ve Suriyeden gelen turistler de bulunuyor.

- Her geçen yl daha fazla turist çekmeye balad

Gölde dinlenme tesisi ileten Mehmet Bahçeci, AA muhabirine yapt açklamada, Hazar Gölünün çevresindeki çok sayda yazlk, dinlenme tesisleri, kamp alanlar ve plajlar ile ziyaretçilere güzel bir tatil geçirmeleri için her türlü imkan sunduklarn söyledi.

Göl tantmlarla her geçen yl daha fazla sayda turist çekmeye balad. diyen Bahçeci, gölün özellikle hafta sonu büyük ilgi gördüünü belirtti.

Bahçeci, Ortadoudan, Suriye, ran, Irak ve Libyadan konaklamak için gelen misafirlerimiz oluyor. Günübirlik olarak Diyarbakr bata olmak üzere Tunceli, Bingöl ve Elazdan ziyaretçiler geliyor. Bununla beraber batdan da konaklamak için gelen çok fazla misafirlerimiz oluyor. Kayseri, Malatya, Ankara ve Antalyadan gelen ziyaretçilerimiz de oluyor. diye konutu.

- Balay için buray tercih ettim

Diyarbakrdan gelen Dilan Sert, yeni evli olduunu dile getirerek, Balay için buray tercih ettim. Hazar Gölü gerçekten çok güzel bir yer. ifadelerini kulland.

Özellikle hafta sonlar yaanan younluk nedeniyle gölün Antalya sahillerini andrdna iaret eden Sert, gölün doal güzelliiyle her mevsim gezilip görülebileceini aktard.

Sert, gölde huzur bulduklarn anlatarak, Doal güzellikleri, havas ve yeiliyle hakikaten çok güzel. Bu nedenle tercihim oldu. Tekrar böyle bir frsatm olsa yine gelirim. dedi.

stanbuldan Gökhan Yldrm, Hazar Gölünün hem doal güzellikleri hem de çevresindeki sosyal alanlaryla stres atp dinlenmek isteyenler için çok ideal bir yer olduunu kaydetti.

Gölün cvl cvl plajyla Antalya sahillerini anmsattn aktaran Yldrm, Bugün geldim ve gelir gelmez kendimi buraya attm. Yaklak 4 senedir görmemitim. Baya deimi. Herkese gelip buray görmelerini tavsiye ediyorum. eklinde konutu.

Tatilcilerden Mecit Yiitalp, Diyarbakrda esnaf olduunu, son birkaç yldr tatil yapmak ve dinlenmek için doasn ve manzarasn çok beendii Hazar Gölünü tercih ettiini söyledi.

Frsat buldukça hafta sonlar ailesiyle göle geldiklerini belirten Yiitalp, bölgede hava scaklklarnn giderek arttn dile getirdi.

ehir hayatndan, gürültüden ve scaktan uzaklamak için buraya kaçyoruz. ifadesini kullanan Yiitalp, hem serinlediklerini hem de dinlendiklerini bildirdi.

Yiitalp, Hazar Gölünü çok beendiklerini, yaplacak yeni yatrmlarla daha da güzel olacana inandklarn söyledi.

Abdurrahim Sert de yaklak 10 yldr tatil için Hazar Gölünü tercih ettiini vurgulayarak, öyle konutu:

Hazar Gölü yeni yatrmlarla Dounun turizm cenneti olabilir. Burann doasn, manzarasn Antalyaya deimem fakat gönül istiyor ki buralar daha da kalknsn, imkanlar daha da fazla olsun, daha iyi hizmetler verilsin. Bizim için Hazar Gölü denildiinde akan sular durur.

Ana Sayfaya Git