Tatili fırsat bilen geldi!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını fırsat bilenler, haftanın ilk gününde tarihi Diyarbakır’a akın etti. Tarih ve doğa manzarasında fotoğraf çektiren ziyaretçiler, Dicle Nehri kıyısında çay içmeyi de ihmal etmedi. Huzurun hakim olduğu Diyarbakır'da tarihi mekanlar tatil dolayısıyla doldu taştı.

Haberler 24.04.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn frsat bilenler, haftann ilk gününde tarihi Ongözlü Köprüye akn etti. Sabahn erken saatlerinden itibaren köprüye gruplar eklinde ziyaretçiler geldi. Köprü ve çevresini gezen ziyaretçiler, sk sk arkadalaryla fotoraf çektirdi. Köprü çevresinde park yeri arayan araçlar kuyruk oluturdu. Köprü ve çevresini gezen ziyaretçiler daha sonra nehir kenarnda bulunan çardaklarda tarih ve doann birletii manzara eliinde çay içmeyi ihmal etmedi.

Tarih fkryor

Diyarbakra ilk defa geldiini ve çok beendiini belirten Semra Demir, Tarih fkryor, mekanlar çok güzel, insanlar çok scak ve yakn. Buraya ilk geliim ve güzel dedi.

Fevkalade güzel, misafirperver, dostane, sevgi ve hürmetle karlandk

Göreve 1981de Diyarbakrda baladn ve yllar sonra tekrar ziyaret etme frsat bulduunu belirten Yüksek Aygün ise, 35 yldan sonra çaltm yerlere geri dönmü oldum. çok deimi buldum. Her eyden evvel modern hale gelmi, o döneme ilikin pek çok ey deimi. Türkiyenin dier yerlerinden fark yok görselliiyle, eserleriyle, insan ilikileriyle. Olaanüstü bir durum sezmedik aksine Türkiyenin dier gezilecek ehirlerinden bir fark yoktu. Fevkalade güzel, misafirperver, dostane, sevgi ve hürmetle karlandk. Her yerde de o güler yüzü bulduk. Burann fevkalade ziyarete müsait çok güzel bir doa parças, ülkenin bir parças olduunu duyuruyorum diye konutu.

Gelen buraya ak olup gidiyor

Adyamandan geldiklerini ve çok beendiklerini ifade eden Sadk Tokar, unlar söyledi:

Gazi Köküne gelmitik geçerken tesadüfen uradk buraya. Önceden görmütük bloglarda buray. Geçerken rast gelmemiz de çok güzel oldu. çok güzel, rahatlatc, ferah bir yer. Diyarbakr çevremden çok duydum. Eskiden biraz güvenlik endiesi falan vard ama u dönemde öyle olmadn biliyorum. Her gelen de tabiri caizse ak olup gidiyor. Biz de gelelim, ziyaret edelim dedik. Hem peygamber ehri olarak geçiyor, sahabeler de var. Onlar da bir ziyaret edeceiz. Hem mübarek bir ehir hem de rahatlatc, ferah, serin bir ehir. Birçok medeniyete bakentlik yapm, medeniyetlerin buluma noktas olmu, çok houmuza gitti. Buras ayr bir güzel bilmiyorum daha nelerle karlaacaz?

Ana Sayfaya Git