Tatvan sahilindeki kirlilik tepki çekiyor

Van Gölü'nden 4 mil uzakta bulunan mezbahaneden gelen atıklar, gölün yüzeyinde ve Tatvan sahilinde kirli bir görüntüye neden olurken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Haberler 07.08.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapm devam eden sahil çalmalarnn sonunda Türkiyenin en büyük ve geni sahili haline gelmesi beklenilen Tatvan sahilindeki kirlilik görenlerin tepkisini çekiyor.

Sahile yakn bulunan yerleim yerlerinin kanalizasyon atklar ile gölün 4 mil uzanda bulunan mezbahaneden göle dökülen atklar da suyun yüzeyinde ve sahil eridi boyunca görüntü kirliliine neden oluyor.

Bitlisin 6 ilçe ve 351 köyünden gelen binlerce vatanda, Tatvan sahiline akn ediyor. Dounun incisi konumunda olan Tatvan, dikkat çeken sahiliyle her gün binlerce yerli turisti çekiyor.

lçe ekonomisine büyük katk salayan sahildeki kirlilik ise her geçen gün artyor. Özellikle rüzgrn etkili olduu gün ve saatlerde sahilde dolamann mümkün olmadnn söyleyen vatandalar tepkilerini dile getirdi.

Tatvan sahilinin çok güzel olduunu, fakat artma tesisinin olmay nedeniyle pisliklerin göle döküldüünü belirten Ramazan Kutan, buna bir çözüm bulunmas gerektiini belirterek, Sahilimiz yerleim olarak da güzeldir. Fakat bir sorunumuz var. Artma tesisi olmad için havann scak olduu zamanlarda koku vardr. Bu sahile sahip çklrsa, biraz daha temizlie dikkat edilirse, daha da güzelleir. Göle akan kanalizasyonlar için bir çalma yaplmas gerekiyor. dedi.

Tatvan Liman letmesi Müdürü Abdurrahman Aki, geçtiimiz günlerde düzenlenen bir programda yapt konumada göldeki kirlilie dikkat çekerek, Buradan en az 4 mil uzaktan bulunan mezbahaneden gelen artklar yüzeyin tümünü kaplam durumda. Dolaysyla Van Gölü ikinci bir Haliç vakas yaamak üzeredir. çok acil bir tedbir almazsak, ikinci bir Haliçi burada göreceiz. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git