Taziyeevlerine destek!

Kayapınar Belediyesi, Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzaladığı iş birliği protokolüyle 22 köydeki taziyeevlerinin mobilya eksiklerini gideriyor.

Haberler 24.02.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan Kayapnar Belediyesince imzalanan i birlii protokolü kapsamnda Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, krsaldaki taziyeevlerinin mobilya eksiini karlyor.

Protokolün ardndan örenciler, 22 köydeki taziyeevi için ihtiyaç duyulan 570 sedir, 22 masa ve bin 140 sehpa üretimi için çalma balatt.

Örenciler acnn paylald taziyeevlerinde vatandalarn rahat ortamda misafirlerini arlamas amacyla mobilya üretimini sürdürüyor.

Kayapnar Belediye Bakan Vekili, Kaymakam Ünal Koç, daha önce 22 köyde kurulan taziyeevlerinde tespit ettikleri eksikleri gidermek için çalma yürütüldüünü söyledi.

Örencilerin mobilya üretiminin sürdüünü ifade eden Koç, Hem üretim yapm hem de okula ve kendilerine gelir salam oluyorlar. Bu bakmdan üretimlerini destekliyor, köylerimizdeki taziyeevlerinin eksiklerini tamamlyoruz. Hem vatandalarmz mutlu oluyor hem de okullarmzda üretimi salam oluyoruz. dedi.

- Ülke ekonomisine de kazanç

Okul Müdürü Sezai Güçmen ise 156 örencinin bu alanda eitim gördüünü ve çalma saatlerine göre yevmiye aldn dile getirdi.

Güçmen, örencilerin bu üretimle örendikleri teorik bilgileri uygulama imkan bulduuna iaret ederek, Örenciler aldklar ücretle de okul ihtiyaçlarn karlayabilmenin yan sra aile ekonomisine katkda bulunuyor. diye konutu.

Devlet okulunda daha az maliyetle ürettikleri bu mobilyalar en ksa zamanda krsaldaki taziyeevlerine teslim edeceklerini belirten Güçmen, Belediyemizin talep ettii taziyeevleri için yaplan mobilyalarn toplam maliyeti 530 bin lira. Bu üretim ayn zamanda ülke ekonomisine de bir kazanç. Örencilerimiz de kazanç elde edecek. Okulumuza bir katma deeri olacak. Ham keresteyi temin ettiimiz esnafmz da kazanm olacak. dedi.

naat teknolojisi alan efi ehmus çapar, örencilere 10. snftan itibaren mesleki ve teknik bilgiler aktardklarn, 11. snftan itibaren de yeteneklerine göre çeitli dallarda uygulamal eitimler vererek onlar sanayinin istedii ara elaman konumuna getirmeye çaltklarn kaydetti.

Kamu kurum ve kurulular ile özel sektörün talep ettii mobilyalar da örencilerle yaptklarn anlatan çapar, taziyeevlerinin ihtiyacn karlamak için de örencilerin youn çaltn dile getirdi.

Örencilerden Yusuf Üzen, talep edilen mobilyalar okulda üretmekten mutlu olduklarn belirtti.

Bahar Yldz da kendi isteiyle bu alanda eitim gördüünü, belediyenin bu üretimi fabrikalar yerine okullarndan talep etmesinden memnuniyet duyduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git