Taziyelerde yemek yasaklandı

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamlığı tarafından ilçede cenaze sahiplerinin taziye evlerinde yemek vermemesi kararlaştırıldı.

Haberler 22.07.2019 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani Kaymakaml tarafndan ilçede cenaze sahiplerinin taziye evlerinde yemek vermemesi kararlatrld.

Hani Kaymakam Turan Soukoluk, taziye evlerinde yemek datlmasnn kaldrlmas için harekete geçti. Alnan kararla taziye sahiplerinin yemek datmasnn önüne geçen Kaymakam Soukolukun karar, ilçe halk tarafndan takdirle karland. Hani ilçesinde balattklar bu uygulamann bölgede örnek olmasn amaçladklarn belirten Kaymakam Turan Soukluk, taziye sahibi vatandalara yük olunmamas gerektiini söyledi.

CENAZE SAHPLERNN ÜZÜNTÜSÜ

Cenaze sahiplerinin cenazelerinin üzüntüsünü yaamaktan ziyade taziyeye gelenlere yemek verme telaesine dütüklerini anlatan Kaymakam Saukoluk, Cenaze sahipleri borç para arayna girmektedirler. Cenaze sonras taziye adetinin gösterie dönümesi, abartl lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atlmas, ölen kiinin aziz hatrasna saygszlk olmakta hem slami geleneklerimize uymamaktadr.

ARTIK TAZYE YEME YASAKLANDI

Taziye evlerinde yemein kaldrlmas ile ilgili imam hatip liseleri müdürlerinden bir heyet oluturulmas, hutbe ve vaazlarda dile getirilmesi, ilçede pankart aslmas, imamlarn ve oluturulan heyetin telkin esnasnda itibaren taziyenin her aamasnda dile getirilmesi, taziyede sadece çay ve su ile yetinilmesi ve alnan bu kararlarn ise ilçe belediyesi tarafndan anons edilmesi gibi kararlar aldk. Hani halknn bundan sonraki süreçte eski güzel geleneklere dönülerek, taziye evlerinde yemek vermemesi, verenlere itibar etmemesi, alimleri ile mehur Hani ilçemizin taziye kültürünün slam geleneklerine uygun ekilde Diyarbakr iline örnek olmas ve cenaze sahiplerine israf boyutunda külfet getirmemesi için alnan bu istiari karara uymasn temenni ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git