Tedavi için karlı yamaçları aşıyorlar

Kar ve tipi nedeniyle kış mevsiminin çetin geçtiği Van'ın Bahçesaray ilçesinde görevli doktor Halil İbrahim Çelik ve iki hemşire, karlı yolları aşarak kırsal kesimlerdeki hastalara sağlık hizmeti veriyor.

Haberler 27.02.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçesaray Toplum Sal Merkezinde görevli doktor çelik ile hemire Gülcan Altun ve Deniz Klnç, kronik rahatszlklar bulunan hastalar için karl yamaçlar, yüksek rakml tepeleri ap köylere ulayor.

Felç, obezite, bunama, alzaymr gibi rahatszlklar bulunanlara ve ameliyat sonras ihtiyaç duyanlara evlerinde salk hizmeti veren ekip, görevlerini büyük fedakarlkla yürütüyor.

- çok zorlanmamza ramen köye ulayoruz

Doktor çelik, ilçedeki 70 yerleim biriminde yollarn kapal olmasna bakmadan hastalara ulamaya çaltklarn anlatt.

Kar ve tipi nedeniyle yollarn sürekli kapanmasna ramen vatandalara aksatmadan salk hizmeti sunmaya çaltklarn belirten çelik, Bazen köy yaknna kadar araçla geliyoruz. Bazen de kapal yolun büyük ksmn yürüyerek gidiyoruz. çok zorlanmamza ramen köye ulayoruz. dedi.

Vatandalarn k aylarnda da salk hizmetinden faydalanmasn amaçladklarn ifade eden çelik, öyle konutu:

Da, bayr, tepe dinlemiyoruz. Yollarda karn olup olmamas bizim için hiç önemli deil. Elimizde çantalarmzla yolumuza devam ediyoruz. Arkadalarmla hep beraber çalyoruz. imizi severek yapyoruz. Salk hizmeti evinde karlanan vatandalarmzdan da çok olumlu tepkiler alyoruz. Özellikle uzak yerleim yerlerine gittiimizde insanlar, doktorlar görünce çok mutlu oluyor. Bazen yürümekte bile zorlanarak gidilen yerde bizi karlarnda gördüklerinde çok aryor ve seviniyorlar.

- Aracn çkamad yerlere yürüyerek gidiyoruz

Hemire Deniz Klnç da büyük zorluklarla ulatklar krsal yerleim yerlerinde salk hizmetinin yan sra kronik hastalklara kar bilgilendirme yaptklarn söyledi.

Klnç, u ifadeleri kulland:

Önceki yllarda yollar kapal olduunda hastalar hastaneye gelemiyordu. nsanlar hastalarn battaniyelere sararak kzaklarla tayorlard ama artk öyle bir durum yok. Yol nasl olursa olsun, aracn çkamad yerlere yürüyerek gidiyoruz. çamur, kar ve buz dinlemeden her türlü ulamaya çalyoruz. Bazen dik yamaçlar çktmzda kara tutunduumuz için ellerimiz çok üüyor. Bazen de dümemek için birbirimizin elini tutarak ilerliyoruz. Ama her ekilde o eve ulayoruz.

- Allah yetkililerden raz olsun

Köy sakinlerinden Timur Kandemir de zor koullarda salk ekibinin gelip hastalar tedavi etmesinin mutluluk verici olduunu anlatarak, Eskiden yollarmz kapandnda hastalarmz kendi imkanlarmzla ilçe merkezine götürüyorduk. imdi k aylarnda doktorlar ayamza kadar geliyor. Hastalarmzn tedavileri evde yaplyor. Bu hizmetten çok memnunuz. Allah yetkililerden raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git