Tedavi istedi!

BATMAN'da, 16 yaşındayken oynadığı av tüfeğinin ateş alması nedeniyle yüzü büyük oranda hasar gören ve bugüne kadar 38 kez ameliyat olmasına rağmen tam sonuç alamayan Mehmet Vefaaddin Özçelik (25), bir özel hastanede yapılacak 3 ayrı operasyonla yüzünün tedavi edilebileceğini öğrendiğini belirtti. Evli ve 1 çocuk babası Özçelik, "Bu ameliyatlar için 135 bin liraya ihtiyaç var. Param olmadığı için valiliğe yardım kampanyası için yaptığım başvuru kabul edildi.

Haberler 06.03.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beevler Mahallesinde yaayan, 1 çocuk babas Mehmet Vefaaddin Özçelik, 16 yanda av tüfeiyle oynad srada, ate alan silahtan çkan saçmalarn yüzüne isabet etmesiyle ar yaraland. Özçelik, yüzünden dört yl içinde 38 kez ameliyat oldu, ancak sonuç alamad. Mehmet Vefaaddin Özçelik, Bodrumda gittii özel bir hastanedeki kontrollerde, 3 operasyonla yüzünün düzelebileceini örendi. siz olduunu ve bu ameliyat için istenen paray denkletirmesinin mümkün olmadn anlatan Özçelik, yardm toplamak için Batman Valiliine yapt bavuru için olumlu yant ald.

Türkiye genelinde yardm toplamas için izin verilen Mehmet Vefaaddin Özçelik, 2 yandaki olu Ömerin korktuu için yüzüne bakamadn belirterek, unlar söyledi:

AV TÜFE YÜZÜNÜ PARçALADI

Ben çok zor durumdaym, 2009da babamn av tüfeinin elimde patlamas sonucu yüzümün yarsn kaybettim. Daha sonra Hacettepe Üniversitesine tedavim için gidiyordum, dört ylda 38 ameliyat geçirdim. Hacettepe Üniversitesi tedavimi bu kadrn yapabildi, yine de iyi bir duruma getirdi. u anda yüzümün daha iyi bir duruma gelme ihtimali var. Ancak maddi durumum olmadmdan dolay bizi destekleyecek kimsemiz de yok. u anda çalamyorum. Yüzde 93 engelli raporum var. Bir doktorla tantm, kendisi bu tedaviyi yapabileceini söyledi. Ancak ameliyat 135 bin liraya mal olacak. Biz tedaviyi karlacak maddi gücüm yok. 3 ubatta Cumhurbakanmzn Batman ziyaretinde kendisiyle yüz yüze görütüm. Daha sonra görümem sonrasnda valilik yardm kampanyas izni verdi.

TEDAV EDLMESN STYOR

Sesini hayrseverlere duyurmak istediini belirten Özçelik, Belki bir hayrsever katk salar, destek olur. Benim için deil sadece çocuum için, ailem için destek istiyorum. Olum bu halde beni gördüü zaman korkuyor benden, ben bu korkuyu gördüüm zaman endieleniyorum. Hayata kar hiçbir pozitif durumum kalmyor. Onun için vatandalarmzdan, hayrseverlerden maddi destek istiyorum. Doktor yüzümü 3 ameliyatla düzeleceini söyledi. Ameliyat için 135 bin lira istiyor. Ömrüm boyunca aç susuz kalsam dahi ben, bu birarada göremeyeceim bir miktardr. Batman Valilii adma bir yardm kampanyas açt. Türkiyenin her yerinde yardm toplayabiliriz, bir hafta oldu yardm kampanyas balayal. Ksa sürede toparlasak iyi olur. çünkü uzun zamandan beri problemlerim var. Damam delik, burnumun sa taraf hava almyor. Konuurken, yemek yerken, dudamdan sürekli tükürük akyor, gözümden sürekli ya akyor. Yani ciddi anlamda salk problemleri yayorum dedi.

Beevler Mahallesinde, kiralk evde oturan ve hiçbir geliri olmad için geçim sknts yaadn anlatan Mehmet Vefaaddin çelikin ei Bircan çelik ise öyle konutu:

Eimin tedavi olmasn istiyorum. çocuum salk ve çocuumun ruh hali için bu tedaviyi isityorum. çünkü eimin bu durumu benim hayatm da etkiliyor. Eim i bavurusu yapt zaman, karlk alamyor. çocuum, eimin bu görüntüsünden kaçyor. Sokaktaki çocuklar eimden kaçyor, yolda yürürken herkes bize bakyor. çok rahatsz oluyorum, eim de rahatsz oluyor. Eim hissetirmemeye çalyor ama ben o hissi alyorum. Bir yere gittiimiz zaman artk eimin utanmadan ba dik halde yürümesini istiyorum. Bunun için büyüklerimize sesleniyorum: Bize bir yardm eli uzatlsn. 4 yldr eviliyim, 4 ylda çok zor günler yaadk. Özelikle çocuumun ileride babasndan korkmamas ve ileride okula gittii zaman Babana ne oldu? denilmesini istemiyorum.

Bu arada, Batman Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne bal Sosyal Ekonomik Destek Birimine bal ekipler, aileyi ziyaret ederek sorunlarn dinledi.

Ana Sayfaya Git