Tek odada yaşayan 10 nüfuslu aile yardım bekliyor

Bitlis merkezde elektrik, banyo ve mutfağın olmadığı tek odalı bir evde yaşayan 10 nüfuslu Kılıç ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Haberler 30.07.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yklmak üzere olan tek gözlü bir odada yaayan 10 nüfuslu Klç ailesi, kendilerine uzanacak bir yardm eli bekliyor.

Bitlis merkez Hersan Mahallesinde oturan Klç ailesinin dram görenlerin yüreini burkuyor. Kendilerine ait olan toprak evlerinin çökmesi sonucu barnacak bir yerleri kalmaynca, yklmaya terk edilmi, komularna ait tek odal bir evde yaayan aile, ayakta kalma mücadelesini veriyor.

Salon, mutfak ve elektriin olmad tek gözlü evde kalan Klç ailesi, hayrseverlerden ve kurumlardan yardm bekliyor. Bulunduklar tek odal evin yklmak üzere olduunu, içerde bulunan ylanlarn korkusuyla yatamadklarn dile getiren aile, çaresizlik içinde yardm beklediklerini belirtttiler.

Evde elektrik, banyo ve mutfak yok

Komularna ait tek gözlü bir odada kaldklarn, kaldklar odann da elektriinin olmadn, 8 kz çocuuyla birlikte 20 metrekarelik odada sabaha kadar oturarak hayat mücadelesini verdiklerini belirten Reit Klç, 8 kz çocuumla birlikte 10 kii bu tek odal evde kalyoruz. Evde elektrik, banyo ve mutfak yok. Geceleri ylanlarn korkusundan yatamyoruz. Zaten bu küçük odada 10 kii uzanamyoruz. Her taraf ylanlarla doludur. Daha önce bana ait olan toprak evimin direklerinden biri çöktü. Altna aaç direkle destek verdim fakat tekrar çökünce boalttk. Kaldmz bu tek odal toprakl evde her gün kediler ylan yakalyor. çok zor bir durumdayz. dedi.

Ylanlarn korkusundan yatamyoruz

Kaldklar tek gözlü odann ise komularnn Allah rzas için verdiini belirten Klç, valilikten ve hayrseverlerden yardm talep ederek, unlar söyledi: Bir komumuz eyanz getirin brakn dedi. Bize, Tehlikelidir ve ylan var, siz bilirsiniz dedi. Gördüünüz gibi elektrik bile yok. Her eyi göze alarak kalmak mecburiyetinde kaldk. Hayrseverlerden ve valilikten sadece evimin yaplmasn istiyorum. çöken evimin tavann yapsnlar. Benim imknm yoktur. Baka bir ey de istemiyorum. Baka bir imknmz olmad için ev eyalar ve 8 kz çocuumla birlikte 10 kii bu tek gözlü odada, herbirimiz bir köede kalarak hayatmz sürdürüyoruz. çok zor durumdayz. Hayrseverlerden yardm bekliyoruz. Allah kendilerinden raz olsun.

8 kz karde, birlikte tek odal bir evde kaldklarn dile getirerek yardm talebinden bulunan Zehra Klç ise u anda 8 nüfuslu olarak tek odal bir evde kalyoruz. Yatacak ve yemek piirecek bir yerimiz yok, yardm bekliyoruz. Bize yardm etsinler. Her yerde ylanlar var. Ylanlarn kokusundan gece yatamyoruz. eklinde konuarak hayrseverlerden ve valilikten yardm talebinde bulundu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git