Tek odalı evde yaşam!

Diyarbakırlı 5 çocuk annesi Süreyya Arslan, 3’ü okula giden 5 çocuğu ile tek odalı olan ve çatısı akan evlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Arslan, rutubet nedeniyle herkesin hasta olduğu evlerinin onarılmasını istiyor.

Haberler 19.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan Bavar Mahallesinde müstakil bir evde yaayan Süreyya Arslan ve 5 çocuu, çats akan evlerinde özellikle k aylarnda zor günler geçiriyor. Evlerinin çats akt için damlarn naylonla kaplayp tala destekleyen Arslan ailesi, yamur ve kar yadnda zor anlar geçiriyor. Yamur sularnn bir anda evin içine dolmasn engellemek isteyen Süreyya Arslan, zaten zor sdklar odann ortasna büyük bir leen yerletirerek suyun evin içini doldurmasn engellemeye çalyor. Ei salk sorunlar nedeniyle çalmad ve evdeki herkesin rutubet nedeniyle hasta olduunu kaydeden acl anne, yetkililerin kendilerine yardm etmelerini bekliyor.

Artk slak evde yaamak istemiyorum

Yaadklaryla ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Süreyya Arslan, einin hastal nedeniyle çalamadn söyledi. Arslan, Komular yardm ediyorlar bize, ev sahibimiz de yardm ediyor. Onlarn sayesinde geçimimizi salyoruz. Oturduumuz oda akmasna ramen idare ediyor ama mutfak bölümünde yamur yadnda geçilmiyor. Evimin yaplmasn istiyorum. Ben iki kere ameliyat oldum, tedavi oluyorum. Boazmda sorun çkm, grtlak kanserinden dönmü. Kira ödeyecek durumda deilim. Hepimiz hastalanyoruz rutubet nedeniyle. Mutfamn olmasn istiyorum, evimin damlamamasn istiyorum, artk slak evde yaamak istemiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git