Tek seçmenli sandık

BATMAN merkeze bağlı Yolveren Köyü'nde yaşayan ve tek seçmen olan Muhtar Mehmet Alcu, oyunu sandığın kurulduğu Demirbilek Köyü Çeşmebaşı mezrasında kullandı. Sandık Başkanı Ramazan Kaban, "Türkiye'de oy işlemlerini en erken bitiren sandık olduk" dedi.

Haberler 17.04.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seçmenlerinin köy muhtar hariç tamam Avrupada olan Batmana 15 kilometre mesafedeki Yolveren Köyünün 2213 nolu seçim sand Demirbilek Köyü çemeba mezrasnda kuruldu. Bu sandkta oy kullanan tek seçmen 78 yandaki muhtar Mehmet Alcu oldu. Yolveren Köyünde 35 yldr muhtarlk yapan Alcu öyle dedi:

Köyümde seçmen görülen 14 yaknmz Avrupann çeitli ülkelerinde yayor. Seçim ve halk oylamalarnda buraya gelemiyorlar. Önceki seçimlerde eim ile birlikte oy kullanyorduk. Eim ar hasta. Oy kullanamayacak durumda olduu için referandumda köyde oy kullanan tek seçmen oldum. Daha önce sandk köyümüzde kuruluyordu. Bu yl Demirbilek Köyünün çemeba Mezrasnda sandmz kuruldu.

2213 Nolu Sandk Bakan Ramazan Kaban, seçmen saysnn 1 olduu sandkta oy verme ilemlerini ksa sürede tamamladklarn belirterek unlar söyledi:

TEK SEçMENL TEK SANDIK

Daha önce sandmzda seçmen saysnn çok az olduu bilgisini aldm. Ancak, sandkta tek kii olacan tahmin etmedim. Görünce ardm. Hatta kendi seçmen kurulunu bile oluturmakta zorlandm. Tek seçmen konumundaki muhtar ayn zamanda seçmen kurulu üyesi de oldu. Tek bir oy da olsa bizim için önemlidir. Bir oy için de olsa, neticede Batmana 15 kilometre uzaklktaki köye geldik. Yolveren Köyünde sadece muhtar ve ei yayor. Muhtarn 80 yandaki ei Hami Alcu, ar hasta olduu için oy kullanmaya gelmeyince bizim sandk, tek oy kullanlan sandk ünvanna sahip oldu. O ilemlerini en ksa sürede bitirdik. Erken saatlerde köye geldik, bir oy için buradayz. Tabii bir oy için deer mi bence deer.

Yolveren Köyünde tek seçmen olduu için, çemeba Mezrasnda ayrca Demirbilek Köyünün 37 seçmeni için taziye evinde 2191 nolu sandk kuruldu.

Ana Sayfaya Git