Tekne faciası

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Van gölü açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 7 kişi öldü, 64 kişi kurtarıldı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kurtarılan göçmenlerin verdikleri ifadelerinde teknede yaklaşık 100 kişi olduklarını ve bunun doğru olup olmadığını bilmediklerini belirterek, "Tabii ki olma ihtimali var ve bunun araştırması yapılıyor" dedi.

Haberler 27.12.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ege Denizi ve Akdenizde sk sk yaanan tekne facias haberi, bu kez Van Gölünden geldi. Van Gölünde, Bitlisin Adilcevaz ilçesine bal Erikba ve Karyaka köyleri arasnda kalan kyya yakn bir bölgede, saat: 02.30 sralarnda kaçak göçmenleri tayan tekne batt. hbar üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Pakistan, Banglade ve Afganistan uyruklu kaçaklarn bulunduu teknedeki 5 kii ölü bulundu, 66 kii kurtarld. Bazlar yaral olan kaçak göçmenler, bölgedeki hastanelere kaldrld. Ancak 2 kii daha doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Yarallarn hastanelerdeki tedavilerinin sürdüü bildirildi.

BÖLGEDE ARAMA TARAMA FAALYETLER DEVAM EDYOR

Bitlis Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada, Kurtulan 64 kiinin, barnma ve bakm ihtiyaçlar giderilmek, ayrca resmi ilemleri yürütülmek üzere Adilcevaz ilçe merkezine ve Ahlat ve Tatvandaki hastanelerimize nakledilmilerdir. Bölgede, Jandarma ve AFAD ekipleri ile birlikte emniyet dalgç ekiplerince arama tarama ve kurtarma faaliyetleri yürütülmektedir. Olayla ilgili adli ve idari soruturma balatlmtr denildi.

Adilcevaz Belediye Bakan Necati Gürsoy, tekne faciasnda 7 kiinin öldüünü, 64 kiinin ise kurtarldn belirterek, Sanrm göçmen tacirleri buraya getirip insanlar kandrp, Avrupaya geldik diyorlar. Gördüünüz tekne alabora oluyor. Tekne içindeki 5 kii olay yerinde, 2 kii de hastaneye kaldrlnca vefat ediyor. u ana kadar 64 kii kurtarld dedi.

GÖçMENLER, YAKLAIK 100 K OLDUKLARINI SÖYLÜYOR

Bakan Gürsoy, kurtarlan göçmenlerle yaptklar görümelerde, alabora olan teknede baka kiilerin olabileceini belirterek, Göçmenler ifadelerinde tekne içinde de insanlarn olabileceini söylüyorlar. u anda AFAD ve Jandarma Su Alt Timi dalgçlaryla buradalar ve aratrma yapyor. Kurtarlan göçmenler bize teknede yaklak 100 kiinin olduklarn söylüyor. Ama doru mu bilemiyoruz. Tabii ki olma ihtimali var ve bunun aratrmas yaplyor. Buras skntl bir yer. u anda en büyük endiemiz teknenin içinde kimse var m acaba ve ekipler onu da aratryor u anda. Van Gölü ve buralar ülkemizin cennet köesi ama böyle bir elim olaydan dolay gündeme gelmemiz bizleri de üzüyor. Önemli olan bu insanlarn binlerce kilometre öteden ülkelerini brakp buralara neden gelmek istedikleri. Bunu aratrmak lazm diye konutu.

BÖLGEDE ARATIRMA SÜRECEK

Yaral göçmenlerin ifadeleri dorultusunda bölgede ve teknenin içinde aratrmalar devam edecek. Van ve Bitlisten gelen Polis Sualt Dalgç ekibi ile Jandarma Sualt Dalgç ekipleri teknenin batt yerde tekrar dal gerçekletirecek. Bölgede AFAD ve UMKE, 112 Acil Servis ekipleri de hazr bekliyor.

çOK SUDA KALDIK

Yaral göçmenlerin hastanede tedavileri devam ediyor. Ahlat Devlet Hastanesinde tedavi gören Afganistan uyruklu yaral bir göçmen de teknede 100den fazla kii olduunu belirterek, Biz Afganistan tarafndan geldik. Teknede 100ün üzerindeydik. Bizim bölgede sava var, oras yaanacak yer deil. Ordan kaçp geldik. Tekne battktan sonra çok suda kaldk. Ama kurtulduk sonunda diye konutu.

Bu arada güvenlik güçleri, olayla ilgili soruturma balatt. Soruturma kapsamnda Erci nüfusuna kaytl olduu belirlenen teknenin sahibine ulalmaya çallyor.

TEKNE, VNçLE GÖLDEN çIKARILACAK

Bitlisin Adilcevaz ilçesine bal Erikba ve Karyaka köyleri arasnda kalan Van Gölü kysndaki bölgede, kaçak göçmenler tanrken, alabora olan teknenin sudan çkarlmas için çalma balatld. Tekne, vinç kullanlarak, halatlarla kyya çekilecek. Teknenin kyya çekilmesi için çalmalar sürdürülüyor.

Ana Sayfaya Git