Teknoloji bağımlılığı köreltiyor!

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneğince, çocuklarda teknoloji bağımlılığı ile mücadeleye ilişkin 5 kamu spotu hazırlanacak.

Haberler 11.08.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dernek Bakan Yahya Öger yapt açklamada, teknoloji bamll ile mücadele noktasnda harekete geçilmezse teknoloji bamllnn korkunç zararlar verebildiini bildirdi.

Teknoloji bamllnn genç nesilde tedavisi mümkün olmayan hasarlar braktn aktaran Öger, unlar kaydetti:

Özellikle 2000 ylndan sonra teknolojinin hzl bir ekilde hayatmza girmesiyle beraber yeni nesil teknolojiyi kullanmada çok baarl olduunu görebiliyoruz. Henüz 2-3 yandaki çocuklarn bile arama motorlarnda istediklerini bulabilecek bir kuakla kar karyayz. Pandemi sürecinde çocuklar evde hapsolurken teknolojiyle daha fazla zaman geçirmeye baladlar, teknolojik aletlerle duygusal ba kurmaya baladlar.

PANDEM SÜREC

Pandemi süreciyle beraber Türkiyede gönüllü vefa gruplarnn okullarn açlmasn beklemeden mobilize bir ekilde mahalle mahalle sokak sokak gençlere teknoloji bamllnn zararlarn anlatmalarn isteyen Öger, öyle devam etti:

Yeil Yldz Dernei olarak Avrupa Birlii (AB) Sivil Düün Program çerçevesinde pandemi sürecinde Türkiyede teknoloji bamllna ilikin 4-14 ya çocuklarla ilgili programmz onayland. Bu program kapsamnda 5 kamu spotu için Türkçe, Kürtçe, Zazaca seslendirerek pandemi ve çocuk, teknoloji bamll ve çocuk, teknolojiyi yerinde kullanma ve zararlar ilenilecektir. Eylül aynda çalmalarmz paylaacaz.

Ana Sayfaya Git