Tekstil üssü olmaya aday

"Tekstil üssü" olma yolunda ilerleyen Batman'da 40 bin istihdam hedefi

Haberler 07.11.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devletin yatrmcya sunduu destek sayesinde tekstil sektöründe büyük ivme salanan Batmanda istihdamn 26 binden 40 bine yükseltilmesi hedefleniyor.

Güneydou Anadolu Bölgesinde tesis edilen huzurun ekonomiye yansmalar, devletin uygulad tevikler, kamu kurum ve kurulularnn hayata geçirdii projeler, bölge illerinin cazibesini artrd.

Sunulan ücretsiz arsa, makine desteiyle sigorta primi, enerji ve vergi indirimiyle KUR, Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme daresi Bakanl (KOSGEB) ve Dicle Kalknma Ajansnn (DKA) salad destek, giriimciler için Batmana yatrm cazip hale getirdi.

Tersine göçün yaand Batmanda 10 ylda kurulan 252 tekstil firmasnda 26 bini akn kii istihdama kavutu.

Batman, ihracat da yaplan tekstil sektöründe hedef büyüttü.

TEKSTL CAZBE MERKEZ OLUTURABLRSEK çALIAN SAYIMIZI 40 BNE çIKARABLRZ

Batman Ticaret ve Sanayi Odas (BATSO) Bakan Abdulkadir Demir, AA muhabirine, 10 yl önce bir firmayla balayan tekstil yatrmlarnn bugün önemli bir noktaya ulatn söyledi.

Demir, Batmanda istihdam tekstil yatrmlarnn srtladn ifade ederek, Batmanda tekstil bir sosyal sorumluluk projesi. 252 firmamzda yaklak 26 bin çalanmz bulunmakta. Tekstil sektöründeki gençlerimizin çou stanbul, Bursa, Denizli gibi illerden geri göç balatmak suretiyle burada çalmalarn sürdürüyor. dedi.

Batmanda genç nüfus orannn yüksek olduuna iaret eden Demir, tekstilin kentte ciddi bir istihdam alan oluturduunu aktard.

Demir, Yaptmz çalmalara göre Batmanda tekstil cazibe merkezi oluturabilirsek çalan saymz 26 binden 40 bine çkarabiliriz. Bu konuda ciddi bir çalmamz var. lgili bakanlklarla görümelerimiz oldu. Tekstil sektöründe hedefimiz 40 bin istihdam. diye konutu.

YÜZLERCE YATIRIMCI BEKLYOR

Batman Tekstil Sanayi Adamlar Dernei (TEKSAD) Bakan Mehmet Ali Öztürk, son 10 ylda kentte tekstil sektörüne büyük bir ilginin olduunu ifade ederek, Batmanda 55 bin sigortal çalandan 26 bininin tekstil sektöründe istihdam edildiini aktard.

Öztürk, sektörün daha çok büyümesi, gelimesi ve bu büyümenin kalc hale gelebilmesi için gayret ettiklerini dile getirerek, Devletimizin destek ve imkanlar sürdüü müddetçe, tekstil sektörüne ayrcalk tannmasyla Batmanda 40-50 bin gibi istihdam rakamlarn kolaylkla bulacamza inanyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

u anda Batmana tekstil sektöründe yatrm yapmak isteyen yüzlerce yatrmc bekliyor. Bunlarn önünü açmalyz. diyen Öztürk, bu yatrmclarn Batman için bir ans olduunu bildirdi.

Öztürk, tekstil sektörünün Batmana katklarna deinerek, unlar kaydetti:

u anda bu sektörün Batmanda maa bazl aylk girdisi 62 milyon lira. Esnaf, servisçi, restoran iletenler, petrolcüler, otelciler bir zincirdir. Hepsi birbirini beslemekte. Tekstil sektörünün kazanc Batmandaki dier esnafa da katk salyor.

GURBETE GTMEK YERNE MEMLEKETLERNDE STHDAMA KAVUTULAR

Tekstil içilerinden Ahmet raslan, daha önce stanbulda bu sektörde zor koullarda çaltn söyledi.

Batmanda tekstil sektörünün gelimesiyle memleketine döndüünü anlatan raslan, Annemizden, babamzdan uzaktk. Aldmz para kiraya ve yol parasna gidiyordu. Sa olsun yetkililerimiz Batmanda tekstil sektöründe i imkan oluturdu. Evimizde, memleketimizde, anne ve babamzn yanndayz. çaltmz bize yetiyor. dedi.

Nebahat Toptan, bat illerinde tekstilde çalrken Batmanda i imkannn gelimesiyle memleketine dönü yaptn söyleyerek, tekstilde çalarak aile ekonomisine katk saladn kaydetti.

Ana Sayfaya Git