Telefon dolandırıcılara yönelik operasyonun detayları

Telefonda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak, 4 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 49 kişi, 11 ilde düzenlenen operasyonun detayları belli oldu. Şüphelilerin, mağdurların birikimlerini kripto paraya çevirerek, kendi hesaplarına aktardığı tespit edildi.

Haberler 26.03.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnn soruturmas kapsamnda, madurlarn ikayetlerini inceleyen Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü, 5 ay süren teknik ve fiziki takip çalmas yürüttü. stanbul Emniyeti Siber ube Müdürlüü ekipleri bu çalmalar srasnda dolandrclk giriimlerinin bir ksmn da engelledi. üphelilerin sürekli yöntem deitirerek izlerini kaybettirmeye çalt, sk sk adres deitirdii, farkl yabanc kiilerin üzerine kaytl telefon hatt, araç ve kimlikleri kulland, hesaplara gönderilen paralarn takibini güçletirmek için deiik tutarlarda farkl hesaplara gönderdikleri ve kripto paraya çevirdikleri belirlendi.

18 MARTTA STANBUL VE 11 LDE OPERASYON

Polisin aylar teknik ve fiziki takibi sonras 18 Mart Cuma günü, stanbulda 15 ilçe ile 11 ilde, e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 49 üpheliden, 47si gözaltna alnd. üphelilerden 25i savclk talimat dorultusunda ifadeleri alndktan sonra serbest brakld. Para trafiini yöneten ve dolandrclk ebekesinin eleba olduu belirlenen C.Y. ile saha sorumlusu Y.Y. anlurfada, hesaplar temin eden ve yöneten M. . stanbulda, Edirne sorumlusu S. ç.nin de aralarnda olduu 13 üpheli, Suç lemek Amacyla Örgüt Kurma ve Kurulan Örgüte Üye Olma ve Nitelikli Dolandrclk suçlarndan tutukland. üphelilerden 11i için adli kontrol tedbiri uyguland.

POLS HEM TAKP ETT HEM ENGELLED

Polisin 5 aylk teknik takibinde ebekenin 3 dolandrclk giriimi engellendi. zmirde üphelilerin hedefinde olan madur, 140 bin TLyi bankaya götürürken durduruldu. stanbul Baclarda, telefonla yönlendirilen madur, 2 bin 300 dolar, 5 bilezik ve 5 Cumhuriyet altn bir poet içerisinde teslim ederken S.E. isimli üpheli suçüstü yakaland. Bir dier madurdan dolandrlan 250 bin TL, kripto paraya çevrilip banka hesabna transfer edilmek üzereyken bloke edildi.

4 MLYON TL DOLANDIRDILAR

Türkiye genelinde bir çok insan farkl senaryolarla arayp, korkutarak dolandrd ve toplam 4 milyon TLlik dolandrclk yapt belirlendi. Yakalanan üphelilerin üst ve ev aramalarnda ise madurlara ait 5 bilezik, 11 gram altn, 2 yarm altn, 15 tam altn, 210 bin TL para ele geçirilmitir.

Ana Sayfaya Git