Telefonla görüşebilmek için tepelere çıkıyorlar

Muş merkeze bağlı Yukarısızma ve Çiçekli köyündeki vatandaşlar, şebekeleri çekmediği için 3-4 kilometre yol yürüyerek dağın tepesinde telefonla görüşmeye çalışıyor.

Haberler 17.09.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutaki iki köyün sakinleri, cep telefonuyla görümek için ebekenin çektii tepeye çkmak zorunda kalyor. Merkeze 40 kilometre uzaklktaki Yukarszma ve çiçekli köylerinde cep telefonlar çekmeyen vatandalar, telefon görümesi yapabilmek için 3-4 kilometre yol yürüyerek tepelere çkyor.

ALO DYEBLMEK çN

Yukarszma Köyü Muhtar Tahir Kapigay, 2018 ylnda köylerine kurulan baz istasyonunun halen aktif hale getirilmemesi nedeniyle cep telefonlarn kullanamadklarn ve baz istasyonunun bir ie yaramadn söyledi. Telefon ebekesinin çekmediini ve bu sebeple tepelere çkmak zorunda kaldklarn anlatan Kapigay, O günden bu yana herhangi bir fayda görmedik. Baz istasyonunun elektriini de çektiler, ama aktif hale getirmediler. Telefon ebekeleri köyden uzaktaki baz tepelerdeki noktalarda çekiyor. Evlerin içerisinde ise telefonlar hiç kullanamyoruz dedi.

TEPELERE çIKIYORUZ

40 hanelik köyde yaklak 600 cep telefonu bulunduunu aktaran Tahir Kapigay, Yaz aylarnda yaklak 10 hane köye geri dönü yaparak bahçesinde sebze ekimi yapyor. Acil bir durumda yaklak 3-4 kilometre yürüyerek dalara çkp görüme yapmak zorunda kalyoruz. Bu açdan çok sknt yayoruz. Köylüler hakl olarak sürekli bana bask yapyorlar. Aktif olmayan cihaz kaldrmam istiyorlar. Buraya kurulan baz istasyonuna verici cihaz taklmad için aldmz telefonlar hiçbir ie yaramyor. Bir iskele gibi ortada duruyor. Bu baz istasyonunu buraya bouna kurdular. Bu kadar masraf bouna yaptlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git