Telkari kursiyerleri ürünlerini sergiledi

Mardin’de, ÇATOM bünyesinde açılan telkari kursu, yapılan ürünlerin sergilenmesiyle sona erdi.

Haberler 05.07.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde çATOM bünyesinde, nce Gönülden, nce Tele Projesi kapsamnda açlan telkari kursu, yaplan ürünlerin sergilenmesiyle sona erdi.

çileri Bakanl Sivil Toplumla likiler Genel Müdürlüünün finanse ettii projenin bavurusu Midyat Adamlar Dernei (MYAD) tarafndan yapld.

nce Gönülden, nce Tele Projesi adyla kabul edilip, 20 kadna telkari sanat öretilmesi ve istihdam destei amacyla açlan ve 6 ay süren kurs sona erdi.

20 kadnn 6 ay boyunca yaptklar ürünler Midyat çATOM bünyesinde açlan sergiyle gümü severlerin beenilerine sunuldu. Midyatn en eski telkari ustalarndan Gebro Tokgözün eittii 20 kadnn birbirinden güzel telkari ürünleri sergilendi.

Serginin açl Midyat Belediye Bakan Yardmclar Servet Yücel Ouz ve Metin Kutlunun yan sra baz kurum amirlerinin katlmlaryla gerçekletirildi. Telkari ve giyim kursu ürünlerini inceleyen katlmclar kadnlarn el ii sanat eserlerine hayran kaldlar.

Telkari Kursu ve çATOM bünyesinde açlan dier kurslar hakknda bilgi veren çATOM Sorumlusu Gülten Erol, telkari kursunun çok verimli geçtiini söyledi.

Erol, Bugün bir projemizin kapan ve sergimiz vard. Bir program hazrladk. Güzel bir program oldu. çileri Bakanlna sunduumuz bir proje olan gümü kursumuz vard. Projenin ad nce Gönülden, nce Tele idi. u an kadnlarn her anlamda kendilerini gelitirebilecekleri programlar açld. Ve hala devam ediyor. çalmalarmz çeitli kurs ve programlarla devam ediyor. Kadnn hem mesleki alanda hem de maddi kazanç olarak önemli ölçüde çalmalarmz oluyor. Bunlardan biri de gümü program. 6 ay boyunca devam etti. Burada kursiyerler kendilerini gelitirdiler. Yapm olduklar ürünler kendilerine verildi, hem de burada para kazanmalarn saladk. Ayn zamanda burada bir ekmek kaps açlm oldu. çünkü kadnlar ileride kendi ürettikleri ürünleri satmak imkn bulabilecekler. Gümü dnda u an kuaför eitimi, okuma-yazma, diki, el sanatlar, giyim, çocuk geliimi, yaz ana okulu, çocuk eitimi gibi programlar sürekli devam etmektedir. Her yl 100-150 aras kadn kursiyerlerimiz buradaki programlara katlm salamaktadr. dedi.

Kurs öreticisi Telkari Ustas Gebro Tokgöz , Örencilere biz telkri (gümü) ilemeciliini örettik. Bu kurs 150 saat üzerine balad. Aslnda ksa bir süre idi. Ama ona ramen biz bir eyler yapmaya çaltk. Örencilerimize güzel katks oldu. Ürünleri kendileri yapt. Bazlarna da ben yardmc oldum. Dolaysyla güzel bir çalma oldu. Bu tür kurslarn devam etmesini diliyorum. dedi.

Kursun devam etmesini isterdik

Telkari kursu kursiyerlerinden Nevroz Akaln, Bu alt aya yakn buradayz. Gümü kursuna çaltk. çok güzel bir meslekmi. çok güzel eyler örendik. yi ki de örendik. Herkese tavsiye ederim. Bu süre zarfnda arkadalarla çok güzel, çok iyi zaman geçirdik burada. Kursumuzun devam etmesini isterdik. Bunu istiyoruz. Altmz için kursumuzun devam etmesini istiyoruz. eklinde konutu.

Bu i benim hayalimdi

Kursiyerlerden Emine Akan, 6 aydan fazladr buradayz. nce telden kolyeler, bilekler ve küpeler yapyoruz. Bu i benim hayalimdi. u an hayalimi gerçekletiriyorum. Baya eyler örendik. lk balarda hiçbir bilgim yoktu. Ama büyük emek isteyen bir meslek olduunu örendim. çok zormu. Bundan sonra bu ii devam ettirmeye çalacam. Tam örendikten sonra kendi atölyemi kuracam. dedi.

Sergi açlna; Midyat Belediye Bakan Yardmclar Servet Yücel Ouz, Metin Kutlu, l Sivil Toplumla likiler Müdürlüü Proje Denetçisi Fatma Iker, lçe Sivil Toplumla likiler efi Rdvan Arslan, Midyat Devlet Hastanesi Bahekimi Mahmut Necdet Palaz, SGK Müdürü Abdurrahim Güne, MDER Bakan Eczac Ünal Günel, MARGSAD Bakan Halil El, Kaymakamlk Yaz leri Müdürü sa Kurnaz, Halk Eitim Merkezi Müdürü Orhan amaz, lçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Tunç, Midyat Kzlay Temsilcisi Murat Aykat ve kursiyerler katld.

Ana Sayfaya Git