Temelli: Gelin üçüncü yolda buluşalım

Partisinin düzenlediği “Serhat Örgütlenme Konferansı”nda konuşan HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli, "Bu siyaseti ortadan kaldıracak tek güç üçüncü yoldur. Eğer bu seçeneği yaratamazsak bu baskı ve şiddet her gün biraz daha yayılacaktır. Gelin hepimiz bu çözümde buluşalım. Herkes herkesle konuşabilsin” dedi.

Haberler 09.07.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) Demokratik siyasetle faizmi ykalm, toplumu özgürletirelim adyla Vanda düzenledii ve iki gün sürecek Serhat Örgütlenme Konferansn açl konumasn E Genel Bakan Sezai Temelli yapt. Siyasetin toplumsallamas gerektiini ifade eden Temelli, yaplan konferans ve çaltaylarn HDPnin politik mücadelesine önemli katklar salayacan söyledi. Mücadelelerini taçlandrmak ve iktidar yapmak için herkesin örgütsel hayatn daha güçlü ve etkin hale getirilmesi gerekliliinin altn çizdi. Modellerinin ülkeye bir örnek sunma modeli olduunu ifade eden Temelli, Bugün Türkiyede siyaset skp, kutuplat. Bu skma ve kutuplatrma Türkiye halklarn bu gerileme mahkum etmekte ve en temel haklardan yoksun brakmaktadr. Bu mahrumiyetin ortadan kaldrlmas için HDP olarak öncülük yaptk. Bu siyaset toplumu siyasallatrrken, kendisini de toplumun içerisinde var etmesidir. Bu fikriyat toplumun her alanna tamamz gerekiyor. Türkiye bu faist cenderenin altnda soluksuz kalmakta ve boulmaktadr. Biz bunun uyarsn daha önce yaptk. Türkiyenin ihtiyaç duyduu ey demokrasi ve toplumsal bartr. Bizlerin demokrasi, bar mücadelesinde bulumamz gerekiyor. AKP-MHP blou demokrasi ve barn önüne kapatarak kendini var ediyor. Bunlar çözümsüzlüü kendileri için elverili bir ortam olarak var ediyor dedi.

KÜRT SORUNU YOKTUR

Erdoann Kürt sorunuyla ilgili açklamalarna deinen Temelli, Kürt meselesine yaklam çözümden mi yanayz yoksa çözüme kar myz yaklamnn turnusol kaddr. Kürt sorununa yaklam demokrasi ve bara yaklamnz ortaya koyar. Bu blok inkardan besleniyor. Bunlar mutlak tecridi hayata geçirip, çözümsüzlük siyasetlerini kalc klmak istediler. Mutlak tecrit uygulandkça Kürt sorunu çözüm seçeneinden, Türkiye bartan uzaklat. Dört yl boyunca uygulamaya konulan tecrit adeta bar bombalad. Bu blok kutup siyasetini yeniden yeniden ortaya koyuyor. Bu siyaseti ortadan kaldracak tek güç üçüncü yoldur. Üçüncü yol Türkiye açsndan bir seçenek yaratmaktr. Eer bu seçenei yaratamazsak bu bask ve iddet her gün biraz daha yaylacaktr. Gelin hepimiz bu çözümde bulualm. Herkes herkesle konuabilsin. Müzakere ile toplum için en iyisini üretelim. Bugün hukukun cenaze töreni klnyor. Bu ülkede adalet mahkeme salonlarn terk etmitir. Kürt meselesi yoktur diyen hükümet siyaset üretemez haldedir. Her yer sorunlar yuma haline gelmitir. Bunca sorunun nedeni kayyumcu zihniyetin yaratt sorunlardr. Kimse kayglanmasn bu sorunlar mutlaka çözeceiz diye belirtti.

MERKEZ BANKASI BAKANININ GÖREVDEN ALINMASI

Merkez Bankasna yaplan atamaya ilikin konuan Temelli, yaplan kayyum atama zihniyeti olduunu ve OHAL kanunlarnda srar etmek olduunu belirtti. Temelli, Merkez Bankas Bakan görevden alarak faizleri düürmek istiyorlar çünkü yanda müteahhitler zordalar. Halkn zorda olmasnn bir önemi yok. Bu atamayla her eyin düzelteceini sanan bir akl var. Ama inan ki her ey daha da kötü olacak. Muhalefeti, halk dinlemeyerek kendi fikrinde srar eden bu zihniyet; siyaseti, toplumu ve ekonomik krizin içinden çkamazlar. Faiz düürülünce enflasyon düer diye bir ey olmaz. Bunu okulda yaplan snavda yazan örenci snf geçemez. Faizin dümesini istiyorsanz o zaman iktidardan düün dedi.

SETANIN GAZETECLER FLEYEN ARATIRMASI

SETAnn gazetecileri fileyen aratrmasna da deinen Temelli, öyle dedi: SETA bir aratrma kurumu ama neyi aratrdn gördünüz mü? Bir aratrma irketinin gazetecileri filemek için aratrma yaptn bugüne kadar duydunuz mu? Ama bugün biz bunu da duyduk. Bu aratrma iktidarn sipariiyle yapld.

TÜRKYEDE KARANLIK BR TABLO VAR

Tek bana mücadelenin yetmeyeceini sözlerine ekleyen Temelli, sözlerini öyle tamamlad: Bizim mücadelemiz müzakere zeminini gelitirmektir. Türkiyede karanlk bir tablo var ama çok güçlü de bir umudumuz var. Herkesin gelecee dair sözü var. Mesele bu sözü örgütlemek, gerçekçi bir siyasete kavuturmaktr. Aslolan örgütlü bir hayattr. Tüm stratejilerin ön koulu örgütlenmektir. Özgürlük her eyin dayand tek ilkedir. Bu ilkeyi var etme mücadelesi vermeliyiz.

Ana Sayfaya Git