Temelli'ye soruşturma!

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında, kentte 31 Ocak 2019'da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haberler 20.03.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli hakknda, Tuncelide partisinin belediye bakan adaylarnn tantm toplantsnda yapt konumada terör örgütü propagandas yapt iddiasyla soruturma balatld.

SORUTURMA AçILDI

Alnan bilgiye göre, Tunceli Cumhuriyet Basavcl tarafndan HDP E Genel Bakan ve HDP stanbul Milletvekili Sezai Temellinin, partisinin Tunceli l Bakanlnca 31 Ocak 2019da düzenlenen Belediye Bakan Adaylar Tantm Toplantsnda yapt konumann içeriinde suç unsuru olduu gerekçesiyle soruturma açld.

ÖRGÜT PROPOGANDASI

Basavclk, hakknda terör örgütü propagandas yapmak suçundan soruturma balatlan Temellinin milletvekili oluu nedeniyle 694 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 146. maddesinde belirtilen hüküm kapsamnda görevsizlik karar vererek soruturma dosyasn Ankara Cumhuriyet Basavclna gönderdi.

BR SUç ORTADA YOK

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Batmann Beiri ilçesinde belediye önünde partisince düzenlenen mitingde Tunceli Cumhuriyet Basavclnca hakknda açlan soruturmaya deindi. Tuncelideki aday tantm toplantsnda terör örgütü eleba Abdullah Öcalan hakknda övücü sözler söyledii ve konumann çeitli bölümlerinde terör örgütü propagandas yapt iddiasyla dokunulmazlnn kaldrlmas için dosya hazrlanan Temelli, unlar söyledi:

Sadece bana deil, birçok arkadamza soruturma açlyor. Her gün onlarca soruturma açlyor. Bir suç ortada yok. Suçun olmas da zaten söz konusu deil. Bugün cezaevinde olan hiçbir arkadalarmz suçu olduu için cezaevinde deil. Hiçbir hakl gerekçesi olmayan soruturmalar açlyor. Altk bunlara. Ama Türkiye umutsuzlua hiç prim vermesin. Her gün umuda uyansn, umudu güçlendirsin. çok yakn zaman Türkiye çok daha adaletli bir ülke olacak. Adalet, mahkeme salonlarna geri dönecek. Bunu hep birlikte baaracaz.

Ana Sayfaya Git