Tenekeden start kabini

MUŞ'ta yaşayan at yetiştiricisi Emrullah Güler, yarışlara geç başlayan atı için dikkat çeken çözüm buldu. Yaklaşık 1 yıldır sürekli kaybettiği için atını yarışlara sokmayan Güler, tarlaya tenekeden 'start kabini' yaptırdı. Güler, İngiliz atını her gün 'start kabini'nde zamanında çıkış için çalıştırıyor.

Haberler 27.02.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Tabanl köyünde yaayan, evli ve 1 çocuk sahibi Emrullah Güler, uzun süre önce ngiliz at alarak, yarlara katlmaya balad. Krm ismini verdii atyla 1200 ve 200 metre yarlarna katlan Güler, birçok kez ilk 3e girip, büyük ikramiyeler elde etti. anlurfa, Elaz ve Diyarbakrdaki hipodromlarda Gülere ödül kazandran Krm, geçen yl geç çk yapmaya balad. Emrullah Güler, geç start almay sürdürünce yarlardan çektii at için dikkat çeken çözüm buldu.

TENEKEDEN START KABN

Hipodromlarda yeniden baarlar elde etmek isteyen Güler, at için tarlasna tenekeden start kabini yaptrd. Burada yaklak 3 aydr her gün Krm çaltran Emrullah Güler, Krm, katld birçok yarta 1200 ve 2000 metrelerde ald derecelerle bana büyük ikramiyeler kazandrd. Yarlarn baarl at, geç start almaya balaynca ben de çekilmek zorunda kaldm. 3 aydan beri benim buluumla yaptm ilkel start kabininde atma günde 2 sefer antrenman yaptryorum. imdi kabinden zamannda çkyor. Mart ay sonlarnda Elazda yaplacak yarlara götüreceim dedi.

Ana Sayfaya Git