Tepe kadroya şok harekat!

MİT ve TSK, PKK'nın tepe noktasında bulunan, Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından Rıza Altun'un da aralarında bulunduğu grubu etkisiz hale getirildi.

Haberler 28.03.2019 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT, geçmi dönemde örgütün sözde ran sorumlusu ve Avrupa alan sorumlusu olarak görev yapan Rza Altunun, Kandilin ran snrna yakn bölgesinde toplant yapacan belirledi. Altunun, toplant için örgütün D likiler Sorumlusu Navdar kod adl Mikail Özdemir, PKKnn sözcüsü Serhat Varto kod adl Emrullah Dursun ile ran snrndaki Abu Bakra köyüne gittii saptand. Bunun üzerine TSKya ait F16 uçaklar ile hava harekat planland.

BULUNDUKLARI NOKTA VURULDU

Harekat sonucunda PKKnn d temaslarn koordine eden Mikail Özdemir ve örgütün D likiler Komitesinde faaliyet gösteren Emrullah Dursunun da aralarnda bulunduu üst düzey grup etkisiz hale getirildi. PKKnn bölgedeki uluslararas aktörlerle temaslarn salayan ve baz yabanc basn organlarnda sözde Dileri Bakan diye lanse edilen Rza Altun ise operasyonda ar yaraland. Altunun akbeti henüz bilinmiyor.

HABER MERKEZ

Milli stihbarat Tekilat (MT) ve Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ortak operasyonunda, Cemil Baykn en yakn adamlarndan Rza Altun ve beraberindekiler, Kandile yönelik hava harekatyla vuruldu.

MT VE TSK STHBARATI

Güvenlik güçlerinden alnan bilgiye göre, MT ve TSK tarafndan yürütülen ortak operasyonda, 21 Mart Perembe günü, Baykn en yakn adamlarndan olan Rza Altun ve beraberindeki isimler, Kandile yönelik hava harekat neticesinde etkisiz hale getirildi. Operasyonda, aralarnda PKKnn sözde D likiler Sorumlusu Navdar kod adl Mikail Özdemir, sözde PKKnn Sözcüsü Serhat Varto kod isimli Emrullah Dursun ve sözde Kandil Bölgesi Sorumlusu Sinan Sor kod adl Ali Aktan bulunduu üst düzey örgüt mensuplar da etkisiz hale getirildi.

HAVA HAREKATI DÜZENLEND

MT tarafndan, Rza Altunun, Kandilin ran snrna yakn bölgede bir toplant yapacann örenilmesi üzerine, operasyon hazrlklar balad. Bu kapsamda Rza Altunun kullanabilecei tüm yollar ve araçlar kontrol altna alnd.

PKKnn tepe kadrosunda bulunan terörist Altunun, Mikail Özdemir ve Emrullah Dursun ile Kandilin ran snr yaknlarndaki Abu Bakra Köyüne gittiinin Bayraktar TB2 HA ile tespit edilmesi üzerine, Türk Silahl Kuvvetlerine ait F16 uçaklar tarafndan hava harekat yaplmas için gerekli koordineler kuruldu. Bu hazrlklarn tamamlanmasnn ardndan 21 Mart Perembe günü öle saatlerinde, MTin tespit ettii hassas koordinat, hava harekatyla tam isabetle vuruldu.

ALTUN AIR YARALANDI BLGS

Harekat sonucunda PKKnn d temaslarn koordine eden terörist Mikail Özdemir ve örgütün sözde D likiler Komitesinde faaliyet gösteren Emrullah Dursunun da aralarnda bulunduu üst düzey örgütü mensuplar etkisiz hale getirildi. Örgütün bölgedeki uluslararas aktörlerle temaslarn salayan ve baz yabanc basn organlarnda sözde Dileri Bakan diye lanse edilen Rza Altun ise operasyonda ar yaraland. Altunun akbeti henüz bilinmiyor. Örgütün bölgedeki ilikilerini yöneten kadrolarn büyük darbe ald ve bölgedeki aktörlere mesaj nitelii tayan operasyon, ayn zamanda PKKnn TSKdan saklanmak için snd Kandilin iç bölgelerinde de kurtuluu bulunmadn ortaya koydu.

RIZA ALTUN KMDR?

PKKnn kurucu kadrosunda ve Cemil Bayka en yakn isimler arasnda yer alan Rza Altun, geçmi dönemde terör örgütünün sözde ran Sorumlusu ve Avrupa Alan Sorumlusu olarak görev yapt. Örgütün Yürütme Konseyi üyeliinde de bulunan Altun, sözde Siyasi Komite ve sözde D likiler Komitesinde sorumlu düzeyde yer alyor.

Bölgedeki uluslararas aktörler ile temaslar gerçekletiren terörist Altun, çileri Bakanlnn terörden aranlar listesinde krmz kategoride yer alyor. Altunun ismi, hem Interpolün aranan ahslar listesinde hem de ABDnin uyuturucu kaçakçs listesinde bulunuyor.

MKAL ÖZDEMR KMDR?

Örgüte 1990da katlan Mikail Özdemir, ilk olarak krsalda faaliyet gösterdi, ardndan Kandile geçerek PKKnn sözde istihbarat birimlerinin kurucu kadrolar arasnda yer buldu.

PKKnn lider kadrosundan Murat Karaylana bal olarak mali ilerden sorumlu olan Özdemir, Cemil Baykn en güvendii isimler arasnda bulunuyor. D likiler Komitesinde yer alan Özdemir, PKKnn d temaslarn koordine ediyor.

EMRULLAH DURSUN KMDR?

PKKya 1990l yllarda katlan Emrullah Dursunun, terör amaçl gasp ve soygundan, güvenlik güçleriyle çatmaya girmeye kadar birçok suç kayd bulunuyor. Bir dönem örgütün sözde Yürütme Konseyinde yer alan terörist Dursun, son yllarda sözde D likiler Komitesinde faaliyet gösterdi.

AL AKTA KMDR?

PKKya 1978 ylnda katlan Ali Akta, 2009 ylndan bu yana üst düzey örgüt üyeleri arasnda yer ald. Sinan Sor kod adyla uzun süre Rusya ve Ermenistanda faaliyet gösteren Ali Akta, Avrupa ve Rusya alanndan Kandile para aktarm faaliyetlerini yürüttü. Iraka 2011 ylnda döndükten sonra terör örgütünün sözde gümrük sorumlusu olan Akta, 2014 ylnda PKKnn Mahmur Sorumlusu oldu. D likiler Biriminde görev alan Akta, 2017 ylnda Kandile çekildi ve Kandil Bölgesi Sorumlusu oldu.

ALTUN: PKKYA AIR DARBE NDRDK

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun, MT ve TSKnn ortak operasyonu ile ilgili Twitter hesabndan açklama yapt. Altun, Suudi Arabistann Okaz Gazetesinin 2017de PKKnn dileri bakan diye takdim ettii PKKl terörist Rza Altun ve beraberindekiler, güvenlik güçlerimizin baarl hava harekatyla vuruldu. Devletimiz terörle mücadelede destan yazyor dedi.

ONLARA SEçM HEDYES

çileri Bakan Süleyman Soylu, ise MT ve TSK tarafndan yürütülen ortak operasyonda, 21 Mart Perembe günü, PKK eleba Baykn en yakn adamlarndan olan Rza Altun ve beraberindeki isimlerin, Kandile yönelik hava harekatnda etkisiz hale getirilmesine ilikin, u deerlendirmeyi yapt: Biz, Amerika ve Bat gibi deiliz. Sömürmüyoruz, ezmiyoruz. Tam tersi onlarn Türkiyenin bana bela ettiklerini eziyoruz biz. Bugün televizyonlarda, gazetelerde var, yaymland deil mi? Bakn Kandilde o Aponun bir adamn daha, dördüyle beraber götürdük. Onlara güzel bir seçim hediyesi verdik. Siz de pazar günü seçim hediyesi verecek misiniz? Onlara bir seçim hediyesi gönderecek misiniz?

Ana Sayfaya Git