Terör bitti, kaymakam çocuklarla daldı

Diyarbakır’ın Hazro İlçe Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş, çocuklarla birlikte dalış elbisesi giyerek suya girdi.

Haberler 08.07.2018 - 12:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hazro lçe Kaymakam Yusuf Osman Dikta, çocuklarmz biz mümkün mertebe terörden, iddetten ve dier olumsuzluklardan uzak tutarak spora ve dier sosyal aktivitelere yönlendirmek istiyoruz dedi.

Dicle Su Sporlar Kulübü, SODES projesi kapsamnda Hazro ilçesinde 12 çocua dalgçlk eitimi vermeye balad. Hazro lçe Kaymakam Yusuf Osman Diktan giriimleri sonucu ilçeye gelen profesyonel dalgçlar, lise çandaki gençlere yüzme ve dalma konularnda bilgi verdi. Dal srasnda yaplmas gerekenlerin ve iaretlerin anlamlarnn bir bir anlatlmasndan sonra çocuklar, öreticilerin gözetiminde ilçeye bal Avc köyünde bulunan doal su kaynana girmek için hazrlk yapt. Bu srada Kaymakam Dikta da çocuklarla birlikte dalmak istediini belirtince, kendisine uygun bir dal kyafeti verilerek hazrlanmas saland. Kaymakam Dikta ve örenciler, öreticiler tarafndan giydirilerek dal yaplaca alana getirildi. Kaymakam Dikta ve örenciler, daha sonra paletleri ayaklarna, tüplerini bellerine geçirerek dal eylemini gerçekletirdi.

çocuklar terörden, iddetten uzak tutmaya çalyoruz

Hazro Kaymakam Yusuf Osman Dikta, Hazrolu lise çandaki çocuklar ile birlikte Diyarbakr Dicle Su Sporlar Kulübünün destei ile bir etkinlik gerçekletirdiklerini söyledi. Hazro ilçesinin daha önce terör ve iddet olaylar ile anldna dikkat çeken Kaymakam Dikta, Bu bölgede doa harikas yerler var. lçemizde her türlü spor etkinliimizi gerçekletirebiliyoruz. Dal etkinliimiz de bunlardan biri. Burada özellikle gençlerimize, SODES projelerimizle ve Dicle Su Sporlar Kulübünün destei ile 12 gencimize tek yldz dalgçlk eitimi aldrarak onlar profesyonel dalgçla hazrlyoruz. Bugün yaptmz etkinlik bunun bir ayan oluturuyor. çocuklarmz biz mümkün mertebe terörden, iddetten ve dier olumsuzluklardan uzak tutarak spora ve dier sosyal aktivitelere yönlendirmek istiyoruz. Bu sene içerisinde yaptmz birçok etkinliimiz oldu. Genç kzlarmz için spor faaliyetleri açsndan önemli projeler gerçekletirdik. Diyarbakrda kros sporunda birinci olan genç kzlarmz var. Bölgede ilimizi temsil eden Hazro ilçesinden çkm genç kzlarmz var. Erkek çocuklarmz için dalgçlk eitimini balattk. çocuklara alternatif bir yol, iddetten terörden uzak, hayatlarn devam ettirebilecei, sosyal ve kültürel anlamda içini doldurabilecekleri aktiviteleri biz tavsiye ediyoruz ve tevik ediyoruz. nallah faydal olacaktr. Havuzumuzu da açacaz önümüzdeki yllarda. Dalgçlk eitimini Hazroda sürekli hale getireceiz diye ümit ediyoruz diye konutu.

Dal eitimi alacak olan 16 yandaki lise örencisi Mauk Azizolu da yüzmeyi çok sevdiini ve ilçede bu tür etkinliklerin artmasn istedi. çok mutlu olduunu belirten Azizolu, Kaymakam Dikta ile yüzecei için de heyecanl olduunu dile getirdi.

Dicle Su Sporlar Kulübü yetkilileri, çocuklara dal eitimini gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git