Terör bitti, turizm yatırımı başladı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı eteklerinde bulunan ve vatandaşların yaz-kış akın ettiği Zümrüt Kaplıcası, 2 milyon 143 bin TL’lik yatırımla modern bir görünüme kavuşacak. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İsmail Pendik, "Yapılacak yatırımla Beytüşşebap, ‘Turizmde ben de varım’ diyecek” dedi.

Haberler 13.10.2018 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü PKKnn lojistik merkezi olarak kulland Kato Dann temizlendii, Farain Yaylasnda da balatlan geni kapsaml operasyonun sürdüü Beytüebapta, turizm yatrmlar balad. lçede vatandalarn yaz-k akn ettii Zümrüt Kaplcas, Dicle Kalknma Ajansnn (DKA) projesiyle modern bir görünüme kavuacak. Kato Dann eteindeki kaplcaya 2 milyon 143 bin TL yatrm yaplacak.

Beytüebap Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili smail Pendik, önceki Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat enerin DKAya proje sunduunu anmsatarak, Ajans projeyi kabul etmiti. imdi bunu hayata geçirme görevi bize dütü. Biz de çalmalarmza hzla devam ediyoruz. Hiçbir ödenek sknts yok. Kaplca son derece modern bir görünüm kazanarak, oteliyle, restoranyla, kapal ve açk yüzme havuzlaryla, Turizmde ben de varm diyecek diye konutu.

Hakkariden kaplcaya gelen Zeki Ertu, kaplcaya gelmek için kilometrelerce yol kat ettiini belirterek, Kaplca için geldim. Hastaydm biraz ifasn buldum. Birkaç gündür buradaym. Su olarak çok güzel bulduk. Ayak, romatizma ve bel ars için geldim dedi.

lhami Acar adl vatanda ise projeyle yeni bir tesis olacan duyduu için çok mutlu olduunu dile getirerek, Yllardr böyle bir çözüm istiyorduk Allah raz olsun kaymakammzdan. Buras modern bir tesis olarak faaliyete girecekmi. çok eksii vard burann, umarz düzelir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git