Terör mağdurlarına 23 Nisan ayrıcalığı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın saldırıları sonucu mağduriyet yaşayan öğrencilerden 14'ü İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 23 Nisan'ı Ankara'da kutlayacak.

Haberler 22.04.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Öretmen Nuriye Ak lkokulunda eitim gören terör maduru örencilere yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla hazrlanan proje kapsamnda 14 örenci, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann desteiyle 23 Nisan Ankarada geçirecek.

lk kez uçaa binip ehir dna çkacak olmann mutluluunu yaayan örenciler, Ankaradaki kutlamalara katlacak, Meclisi ve Antkabiri ziyaret edecek, tarihi mekanlar görme frsat bulacak.

Terör maduru örencilerin en büyük dilei Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görüebilmek.

- lk defa uçaa binip Ankaraya gideceim

Örencilerden Aleyna nalhan, AA muhabirine yapt açklamada, 23 Nisan Ankarada kutlayacaklar için çok mutlu olduklarn söyledi.

Kendilerine bu imkan salayan Belediye Bakan Atillaya teekkür eden nalhan, 23 Nisan bizim bayrammz. çok mutluyum. lk defa uçaa binip Ankaraya gideceim. dedi.

nalhan, Ankarada Cumhurbakan Erdoan ile görüebilmeyi çok arzu ettiini dile getirdi.

Rojda Atl, Cumhurbakann çok sevdiini vurgulayarak, kendisi ile görümek istediini belirtti.

Ankaray görecei için heyecanl olduunu anlatan Atl, Orada tarihi ve turistik yerleri gezeceiz, çok mutluyum. diye konutu.

Feride Altn, Diyarbakrdan Ankaraya gitmenin kendileri için önemli olduunu aktararak, Diyarbakrdan geleceiz, çok heyecanlyz. Cumhurbakanmz çok seviyoruz. ifadelerini kulland.

Okulda rehber öretmen Merve Ayaz, Surdaki terör maduru örencileri düünerek böyle bir proje hazrladklarn söyledi.

Surdaki örencilerin çok büyük skntlar yaadna iaret eden Ayaz, bu konuda devletin çocuklar için her türlü imkan saladn aktard.

Ayaz, Terör olaylarndan en çok etkilenen Sur ilçesinden seçtiimiz örencilerimizle birlikte Ankaraya gideceiz. çocuklar çok heyecanl, Cumhurbakanmz görmek istiyorlar. Tek amacmz vatann, milletini ve bayran seven çocuklar yetitirebilmek. Bu amaçla çalyoruz. eklinde konutu.

Okul müdürü Nurettin Üre de amaçlarnn çocuklarn bayramlarn Ankarada kutlamalar olduunu dile getirdi.

Üre, çocuklarn Meclis ile tarihi mekanlar görme frsat bulacan ifade ederek, çocuklarmz Cumhurbakanmz da görmeyi çok istiyorlar. çocuklarmz çok mutlu. lk defa uçaa binip, ehir dna çkacaklar. Bize bu destei veren Büyükehir Belediye Bakanmz Cumali Atillaya teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git