Terör mağdurlarına devlet desteği

Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla PKK'lılardan temizlenen il ve ilçelerde terörün neden olduğu yaraların sarılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında görevlendirilen uzman ekipler sahaya inerek binlerce haneyi ziyaret etti

Haberler 09.02.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerince yürütülen müterek operasyonlarla PKKdan temizlenen il ve ilçelerde terörün neden olduu yaralarn sarlmas için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca yürütülen Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamnda görevlendirilen uzman ekipler sahaya inerek binlerce haneyi ziyaret etti.

Bu kapsamda terör saldrlarnn neden olduu tahribatn yol açt yaralar saran yetkililer, aileleri evlerinde ziyaret ederek manevi destek sunuyor, bireysel sorunlarn tespit ediyor ve sorunlarn çözüme kavuturuyor.

Sadece Diyarbakrda 20 bin terör maduru ile görüen Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü ekiplerinin tespit ettii ailelere Kamu Hastaneleri Birlii gibi kurumlar araclyla ihtiyaçlar dorultusunda her türlü destek sunuldu.

Evlerinde ziyaret edilmenin mutluluunu yaayan terör madurlar, sorunlarnn çözülerek, ihtiyaçlarnn giderilmesinden duyduklar memnuniyeti dile getiriyor.

- Terör olaylarnda etkilenen 20 bin kii ile görütük

Diyarbakr Vali Yardmcs Tuba Koal, ASDEP ile tüm vatandalara ulalarak, ihtiyaç ve sorunlarn tespit edildiini söyledi.

Vatandalarmzn müracaat olmadan biz onlara ulamay hedefliyoruz. Terör olaylarnda etkilenen 20 bin kii ile görütük. Eksikleri tespit ettikten sonra gereken kurumlara bildiriyoruz. diyen Koal, ASDEPe terör olaylarndan etkilenen aileleri ziyaret ederek baladklarn belirtti.

Koal, unlar kaydetti:

Surdaki terör olaylar baladnda bu projeyi gelitirdik. Uygulamay il genelinde gerçekletiriyoruz. Son olarak Balar ilçesinde meydana gelen terör olaylarndan etkilenen ailelere ziyaretler gerçekletirdik. Hane ziyaretlerini gerçekletiren ASDEP uzmanlarmz tarafndan tespit edilen eitim, salk, sosyal yardm, istihdam gibi ihtiyaçlar kamu kurumlarna bildiriyoruz. Proje ile ihtiyaçlara ilikin envanter oluturularak sorun ve ihtiyaçlarn çözümler gelitirilmesi için kamu kurumlarna yönlendirilmesi amaçlanmaktadr.

Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreteri Mehmet ükrü Budak, 15 ekiple hane ziyaretleri kapsamnda tespit ettikleri hastalarn evlerinde tedavi imkan sunduklarn belirtti.

- Terör olaylarndan dolay çok zorluk çektik

Hane ziyaretleri srasnda uzman ekiplerce rahatsz olduu tespit edilerek, gerekli tedavi imkan salanan Mehmet Olcay (75), devletin bu hizmetinden duyduu memnuniyeti ifade etti.

Olcayn olu Ahmet Olcay, terör saldrlarnn gerçekletii dönemde yaadklar sknty anlatt.

Terör olaylarndan dolay çok zorluk çektik, hastaneye gidemedik. diyen Olcay, evde salk hizmetlerinden memnun olduklarn, bu hizmetin sürmesini istediklerini aktard.

- Devletime minnettarm

Mehmet Olcayn ei Mensure Olcay (67) da tek isteinin einin eski salna kavumas olduunu dile getirdi.

Einin kalp hastas olduunu ifade eden Olcay, Eime anjiyo yapld, daha sonra kalbine pil takld. Eimde ayrca böbrek yetmezlii var. Terör olaylar srasnda zor artlar altnda kaldk. Eimi hastaneye götüremiyorduk. Eim yürüyemedii için hastaneye gitmemiz zordu. diye konutu.

Olcay, sunulan salk hizmetine dikkati çekerek, Bunu tahmin edemezdim. Devletimden gayet memnunum. Devletime minnettarm. Valiliimizden, salk ekibimizden, hastanemizden, doktorlarmzdan Allah raz olsun. dedi.

Dr. Mehmet Fetih pek ise terör saldrlarnn yaand dönemde hastalara güçlükle ulatklarn belirterek, Engeller kalknca hastalarmza ulama ansmz oldu. dedi.

pek, evlerinde tedavi imkan sunduklar 670 hasta olduunu, bu ekilde hastalara rahat hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git