Terör mağduru aileler yeni yıla umutla giriyor

Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'te geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu mağdur olan aileler, güvenlik güçlerince düzenlenen başarılı operasyonlar sayesinde sağlanan huzurla yeni yıla umutlu giriyor.

Haberler 01.01.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn saldrlarn krsaldan ehir merkezlerine kaydrmas sonucu Güneydou Anadolu Bölgesinde binlerce aile madur oldu. PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrlar dolaysyla kimi aileler evlerini terk ederek, yaknlarnn yanna veya baka yerde kiraladklar eve snd kimisi de çevre il ve ilçelere göç etmek zorunda kald.

Akrabalarnn yannda ya da birkaç aile bir araya gelerek kiraladklar evlerde çok sayda kiiyle yaamak zorunda kalan aileler, terör saldrlar sonucu skntl günler geçirdi.

Mardin, rnak, Batman ve Siirtte geçen yl terör örgütü PKKnn saldrlar sonucu madur olan aileler, güvenlik güçlerince salanan huzur ortam sayesinde yeni yla umutlu giriyor.

- Batman

Mardinin Nusaybin ilçesinde yaayan ancak geçen yl ilçede yaanan terör olaylarndan dolay ev ve 2 ayr i yerlerini terk etmek zorunda kalan Bozkurt ailesi, Batmanda yerletikleri kiralk evde bir an önce geride braktklar evlerine dönmek istiyor.

Terör saldrlar nedeniyle yaamlarn sürdürdükleri yerlerden kopmak zorunda kalan aile, kiraladklar evde hayatlarna devam ediyor. Bozkurt ailesinin yurt dnda üniversitede okuyan 2 çocuklar, yaadklar ekonomik skntdan dolay okullarn dondurmak zorunda kald.

Cemal Bozkurt, 2017 ylndan umutlu olduklarn belirterek, ilçede terör örgütü PKK tarafndan kazlan çukurlara belediyenin de destek verdiini söyledi.

lçede yaklak iki yldr devam eden terör ve oradaki yöneticilerin de destei ile her gün yaplan dükkan kapatma basklar bizleri etkiledi. diyen Bozkurt, yaadklarn bir daha hatrlamak istemediini dile getirdi.

Varlk içinde bir anda yoklua dütüklerini belirten Bozkurt, üniversitede okuyan 2 çocuunun okullarn dondurmak zorunda kaldn bildirdi. Bozkurt, öyle devam etti:

Malm gitti, evim gitti, durumumuz çok iyiydi. çocuklarm yurt dnda okutuyordum. Malmdan, mülkümden, her eyimden vazgeçiyorum, yeter ki çocuklarm okusun. Bir olmasak, yeni bir düzen olmaz. Birlik, beraberlik, sevgi, hogörülü olmamz lazm. Yeni yln çukursuz, savasz, hogörü ve sevgi içerisinde geçireceimiz bir yl temenni ediyorum.

Cemal Bozkurtun ei Türkan Bozkurt ise, bir yl içerisinde çok büyük skntlar yaadklarn anlatarak, Yeni ylda temennim, bütün Müslümanlara, bütün savalara kar sevgi, bar ve mutluluk gelmesini dilerim. nsanlar gerçekten o kadar ac çekti ki bu acnn bir an önce son bulmasn istiyorum. Huzurun ve barn gelmesini istiyorum. ifadelerini kulland.

- Mardin

Mardinin Nusaybin ilçesinden göç eden sosyolog Sabahattin Yalçn, 3 çocuu ile ilçeden 10 ay önce göç etmek zorunda kaldklarn, Mardin merkezde kiraladklar evde yaadklarn bildirdi.

Yalçn, Huzur ve kardelik dolu bir yeni yl olmasn diliyorum. Yeni ylda kardeçe herkesin yaayabilecei bir dünya istiyoruz. lçemizi çok özlüyoruz. Yeni ylda güzel bir ortamn olmasn diliyoruz. dedi.

Nusaybinli Dilan Güne ise terör olaylar nedeniyle Mardinin merkez Artuklu ilçesine göç etmek zorunda kaldklarn söyledi.

Ailesinin daha sonra tekrar ilçeye döndüünü ancak kendisinin bulduu ite çalmaya devam ettiini kaydeden Güne, Terör olaylarndan sonra babam isiz kald. O yüzden ben burada çalp ona destek olmaya çalyorum. nallah bu yeni yl hepimize bar, huzur getirir. nallah güzel geçer. Kötü bir yl geçirdik. diye konutu.

Mardinin Nusaybin ilçesinde yaayan aileler de 2017 ylndan umutlu olduklarn dile getirdi.

Teröristlerce açlan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayclarn imhas ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle ilçede hayat normale dönmeye balad.

lçede, 2016 ylnn büyük bölümünü terör saldrlaryla geçiren vatandalar 2017 ylndan umutlu.

Hakan Armaz, yeni ylda huzur, mutluluk ve salk beklediklerini anlatarak, Temennimiz ilerin düzelmesi. Ayrca evleri yklan ailelerin, evlerine biran önce kavumasn diliyoruz. diye konutu.

Agit Akdoan ise ilçenin daha önce ticaret merkezi olduunu ancak yaanan olaylardan çok olumsuz etkilendiini belirterek, yeni ylda evleri yklan vatandalarn evlerine kavumasn dilediini aktard.

- rnak

rnaktaki terör maduru vatandalar gelecee umutla bakyor. Kent merkezinde sokaa çkma yasann 14 Kasmda kaldrlmasnn ardndan kentin yeniden imar ve altyapnn yenilenmesi için çalmalar sürüyor. Belediye hizmetleri ile de terörün kentteki izleri silinmeye baland.

Kentte huzurla i yerlerini açan vatandalar, güven içinde marketlerde alveriini yapyor, gündelik yaamlarn sürdürüyor. 2017 ylna umutla baktklarn söyleyen vatandalar, 2016 ylnda yaanan terör olaylarnn bir daha yaanmamas temennisinde bulundu.

Zorlu ve çok meakkatli bir yl geride braktklarn dile getiren terör maduru vatandalardan Süleyman çiftçi, PKKl teröristlerin çukur kazmas sonucu evini ve i yerini kaybettiini belirtti.

çiftçi, uan kiram ödemekte zorlanyorum. 2017 ylnn bizim için huzurlu geçeceini umut ediyorum. Devletimiz büyük ve güçlüdür, bunun da üstesinden gelip güzel günleri birlikte yaayacamz düünüyorum. dedi.

Terör olaylarnda 12 daire ve 8 dükkann kaybettiini bildiren Abdulaziz Gök de terör olaylar nedeniyle 2016 ylnn çok kötü geçtiini söyledi.

Huzursuzlukla geçen bir yl geride braktklarn belirten Gök, konumasn öyle sürdürdü:

2017ye gireceiz. Rabbim bizlere huzur versin. Bizleri birbirimize karde eylesin. Memleketimiz ykld, böyle olmasn da istemedik. Bunlar yapanlar iyilik taraftar deiller, hep bölücü ve bozgunculuktan yana oldular. yilik taraftar kim varsa Allah onun yardmcs olsun. Dairelerim ve i yerlerim PKKl teröristler tarafndan yakld. Yeni ylda bu tür olaylarn olmamasn temenni ediyoruz.

Nurettin Tatar da PKKl teröristlerin çukur siyaseti yüzünden rnakl vatandalarn zindan hayat yaadn aktararak, yeni ylda huzur ve kardelik içinde bir ve beraber yaamalar temennisinde bulundu.

- Siirt

Terör saldrlar nedeniyle rnaktan Siirte göç eden Elif Tatar, sözde kendini Kürt gösterip Kürtleri madur edenler yüzünden kabus dolu bir yl geride braktklarn söyledi.

Evlerinin önüne kazlan çukurlar yüzünden rnakllarn evlerini terk etmek zorunda kaldn, uan devletin vadettii yatrmlarn gerçeklemesi için umutla beklediklerini aktaran Tatar, öyle konutu:

rnakllar olarak çok kötü zamanlar geçirdik. Evlerimiz bir hiç uruna yakld, ykld. Biz Kürtüz ama hiçbir zaman devletimizi satanlardan deiliz. Yapanlar da her zaman knadm ve ölüme kadar knayacam. Artk ölüm, sava, annesiz kalan çocuklar, evladn kaybeden analar, ehit analar istemiyoruz. 2017 ylnda huzur, bar ve salk diliyorum.

Mehmet Ökten ise teröristlerin kendilerine yaam alan brakmad için evlerini terk ettikleri zorlu bir yl geride braktklarn aktard.

Esnaf olduunu ifade eden Ökten, iletmesinde 10 içi varken kendisinin uan içi olduunu belirtti.

Ökten, unlar kaydetti:

Kürtleri savunuyoruz deyip biz Kütleri madur ettiler. Umarm bundan sonra o kaybettiimiz huzuru buluruz. Tekrardan evlerimize döner, iimize gücümüze gideriz. yerim ve evim ykld. Devletimizin bize verecei evlerin tamamlanmasn umutla bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git