Terör mağduru öğrencilere "tatil" fırsatı

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye tarafından düzenlenen yaz kampına katılacak 12-14 yaş arası 525 öğrenci Mersin, İzmir, Karabük, Balıkesir ve Aydın'da tatil yapma imkanı bulacak.

Haberler 04.08.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta terör maduru 525 örenciye farkl illerdeki kamplarda tatil imkan sunuldu.

rnak Valilii, l Milli Eitim Müdürlüü ve belediye tarafndan düzenlenen yaz kampna katlacak 12-14 ya aras 525 örenci Mersin, zmir, Karabük, Balkesir ve Aydnda tatil yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlna ait kamplarda organize edilen tatil için çocuklar gruplar halinde belirlenen illere uurlanyor.

l Milli Eitim Müdürlüü bahçesinde toplanan 45 örenci karayolu ile Mersine hareket etti.

l Milli Eitim Müdürü Nurettin Ylmaz, örencilerin hareketinden önce yapt açklamada, 12-14 ya grubu örencileri yaz kamplarna göndermeye baladklarn söyledi.

Örencilerin ildeki terör saldrlar nedeniyle psikolojik yönden olumsuz etkilendiini vurgulayan Ylmaz, bu kapsamda TEOG snavna giren ve hazrlanan çocuklardan oluan 525 örenciyi Mersin, Karabük, Balkesir, zmir ve Aydna stres atmalar ve gönüllerince elenmeleri için göndereceklerini belirtti.

Ylmaz, örencilerin yl boyunca çok çaltn anlatarak, Yaanan terör olaylar nedeniyle örencilerimizi, az da olsa stres atmalar için geziye gönderiyoruz. Örencilerimiz, devletimizin sunduu imkanlardan yaralanarak çok güzel bir tatil yapacak. dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlna ait kamplarda tatil yapacak örencilerin her türlü ihtiyacnn karlanacan ifade eden Ylmaz, çocuklarn bir hafta tatil yapacan aktard.

Ylmaz, bugün 45 örencinin yola çkacan, 5 hafta boyunca örencilerin gruplar halinde belirlenen illerde tatil yapacan kaydetti.

Baz örencileri karayolu ile bazlarn da havayolu ile yaz kamplarna göndereceklerini anlatan Ylmaz, toplamda 525 örencinin yaz kampndan yararlanacan sözlerine ekledi.

- Bu iyilii hiçbir zaman unutmayacaz

Kamptan yararlanacak örencilerden Saim Tek, kendi imkanyla gidemedii tatile devletin verdii destek ile gidecei için çok mutlu olduunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin bölgedeki örenciler için çok önemli olduunu dile getiren Tek, Bölgemizde yaanan terör olaylarndan dolay psikolojimiz etkilendi. Bu iyilii hiçbir zaman unutmayacaz. Oralara gidip moral depolayp geleceiz. Umarm eitimimize faydas olur. diye konutu.

Metin Bar da hiç gitmedii yerleri görme frsat bulacan anlatarak, yaz kampnda stres atacan ve yeni döneme daha enerji dolu balayacan belirtti.

Konumalarn ardndan örenciler Mersine uurland.

Ana Sayfaya Git